Fizetés nélkül léptek le Koltai Róberték

2009.10.07. 15:50

A Délmagyarország online kiadása, a Délmagyar.hu ma arról adott hírt, hogy Koltai Róbert és stábja, a Magic Boys című film több héten keresztül Szegeden zajló forgatása után úgy távozott több szálláshelyről, hogy nem egyenlítette ki a számlát, és így összesen mintegy ötmillió forinttal tartozik különböző szállásadóknak a városban.

Fotó: Mohos Angéla
Michael Madsen és Koltai Róbert a Magic Boys forgatásán

A cikk szerint az 50 és 60 fő közti stáb kilenc különböző helyszínen éjszakázott a városban, amely közterületeket és közintézményeket biztosított a film forgatásához, valamint 8 millió forinttal támogatta a stábtagok elszállásolását. A keret kimerült, és a produkció több kisebb szálláshely tulajdonosának is adósa maradt. A lap úgy tudja, egy helyen 21 éjszakai szállásból csak egyet fizettek ki készpénzben, ami kb. 350 ezer forintos tartozást jelent, egy másik panziónak kb. 1 millió forinttal, egy harmadik szálláshelynek majdnem 3 millió forinttal tartoznak.

Felhívtuk P. Koltai Gábort, a film producerét, aki kijelentette, hogy az ügy "tárgytalan, mert tartozásaink kiegyenlítése a mai napon megtörtént", majd hozzátette, hogy "vannak még más jellegű kifizetésre váró tételek, amelyeket folyamatosan rendezünk". Koltai ezt kiegészítette azzal, hogy "nem utaltunk volna hamarabb akkor sem, ha egy héttel ezelőtt csinálják ezt, ennyi ideig tartott, míg az MMKA júniusi döntése óta eljutottunk odáig, hogy megtörtént a pénz folyósítása. Egy nappal se vártunk tovább, mint hogy hozzánk is beérkeztek a pénzek." A producer szerint a szállásadók "türelmetlensége érthető, és elnézést kérünk tőlük a kellemetlenségekért".

A Magic Boys forgatásából még 8 nap van hátra, amelynek egy része Magyarországon, egy része pedig Londonban zajlik majd. A stáb továbbra is Szegeden dolgozik, a tagokat a Novotelben és a Royal hotelben szállásolták el, ahol a stábnak eddig sem volt tartozása. A filmet a tervek szerint 2010 második felében mutatják be.

Riport: Színpadra léptek Koltai chippendale fiúi - a Magic Boys zenés jelenetének forgatása
Riport: Hol a fenében vannak a nők? - a Magic Boys sajtótájékoztatójáról
Interjú: Pindroch Csaba: Az én kis hiúsági meccseim
Interjú: Szabó Győző: Szívesen eljátszanék egy angyalt is