Nyár elején lelkesen adtuk hírük, hogy Ewan McGregor az alulértékelt Mike Mills új filmjének főszereplője lesz. (Ha nem tudod, ki Mike Mills, de érdekel, olvasd el korábbi hírünket vagy nézd meg a honlapját.) Akkor még csak annyit lehetett tudni a kisköltségvetésű függetlenfilmről, hogy "nagyon érdekes" a története - McGregor szerint. A novembertől Los Angelesben forgó filmről most néhány szorgos blogger kiderített egy csomó részletet.

Forrás: [origo]
Christopher Plummer | Ewan McGregor

A címe Beginners lesz, a másik főszereplő Christopher Plummer, aki McGregor apját alakítja, és a sztorija tényleg érdekesen hangzik: Plummer figurája két drámai bejelentéssel sokkolja a fiát, az egyik, hogy rákos és haldoklik, a másik, hogy ezentúl nyilvánosan vállalja homoszexualitását (amiről feltehetően a fiúnak sem volt korábban tudomása). Fontos szerepet játszik majd a filmben Plummer figurájának fiatalabb szeretője is, de erre még nem találták meg a megfelelő színészt. Egyelőre ennyit tudni, most már csak abban kell reménykedni, hogy a Beginners nem tűnik majd el úgy a süllyesztőben, mint Mills előző nagyjátékfilmje, az Ujj-függő.

Néznivaló: Mike Mills 1999-es, Architecture of Reassurance című első rövidfilmje: első rész, második rész, harmadik rész