Brittany Murphy vasárnap reggel szívmegállás következtében elhunyt - jelentette a TMZ. A színésznő Los Angeles-i otthonához nyolc órakor hívták ki a mentőket. A TMZ forrásai szerint Murphy édesanyja a zuhany alatt talált rá a lányára eszméletlen állapotban. A helyszínre érkező mentősök szívmegállást diagnosztizáltak, megpróbálták újraéleszteni, de a színésznő szervezete nem reagált az újraélesztési kísérletekre. A Cedars-Sinai kórházba érkezése után nem sokkal Murphy-t halottnak nyilvánították. 32 éves volt.

A családja szerint a színésznőnek a halála előtti napokban influenzaszerű tünetei voltak. A toxikológiai vizsgálatok eredményére még várni kell, ezért pontosan még nem lehet tudni, hogy mi okozhatta színésznő halálát.

Forrás: [origo]
Brittany Murphy A por című filmben


Brittany Murphy az 1995-ös Spinédzserek című filmben tűnt fel, amelyben Tait, a gimibe újonnan érkező kissé béna csajt játszotta, akit szárnya alá vesz az Alica Silverstone által alakított főhős. Főszerepet játszott a Szerelem és egyéb katasztrófák, a Nagydumás kiscsajok és a Magánürügy című filmekben. Szerepelt az Észvesztő-ben, a Sin City-ben, a Ne szólj száj!-ban, A halott lány-ban, valamint Eminem barátnőjét játszotta a Nyolc mérföld-ben. A por című filmjét szombaton este sugározta az m1.

Idén áprilisban szerepet kapott a Sylvester Stallone rendezésében készülő The Expendables-ben, de május végén már arról jött hír, hogy a figuráját kiírták a filmből. Novemberben a The Caller című filmet kezdte el forgatni Puerto Ricóban, de a producerek "művészi véleménykülönbségek"-re hivatkozva pár nap után megváltak tőle, és az Alkonyat-filmekből ismert Rachelle Lefevre vette át a szerepét.

A The Wrap nevű filmes honlap szerint a Something Wicked című utolsó befejezett filmje forgatásán Murphy "alig volt magánál", a felvételek alatt többször összeesett, és az alkotók kénytelenek voltak átírni a jeleneteit. Murphy intenzív droghasználata már egy ideje szóbeszéd tárgya volt filmes körökben, a Saturday Night Live című szkeccsműsor december 5-i adásában is a drogozása miatt élcelődtek a színésznőn. A kifejezetten érzéketlen és nem túl humoros paródiát a műsort sugárzó NBC tévécsatorna tegnap eltávolította a Hulu nevű videómegosztóról, de a Videán továbbra is megtekinthető.

http://www.dailymotion.com/swf/x61sxl&related=0
Brittany Murphy és Jason Schwartzman A por című filmben

A Szakítópróba című 2003-as vígjátékban Ashton Kutcher volt a partnere, akivel abban az időben az életben is párt alkottak. "Ma a világ elveszített egy kis darab napfényt. Viszlát a másik oldalon, kölyök!" - fogalmazott Kutcher néhány órája a Twitteren.

2007 májusában Murphy feleségül ment Simon Monjack brit filmeshez, aki az Edie Sedgwick életéről szóló Hullócsillag történetét szállította két másik emberrel közösen. A házaspár állítólag filmet tervezett készíteni D.M. Thomas The White Hotel című regényéből, amit Monjack rendezett volna Murphy főszereplésével, bár a Vanity Fair cikke szerint erre nem sok esély volt.

Simon Monjack és Brittany Murphy 2007 májusában

Murphy vokálozott Paul Oakenfold 2006-os Faster Kill Pussycat című klubslágerében, a Táncoló talpak című filmben pedig a Queen együttes Somebody to Love és az Earth, Wind & Fire Boogie Wonderland című dalait énekelte.