Jennifer Aniston és a melegpornó

Vágólapra másolva!
Egy Jennifer Aniston-blődli még becsúszik az év utolsó napjára, de amúgy a filmínyenceké a terep: Sam Rockwell magányos Holdutazása, a NATO-vonat esete a román falucskában és két jó barát melegpornó-vállalkozása a választék.
Vágólapra másolva!

California Dreamin' / California Dreamin' - 2007

Miről szól? 1999-ben vagyunk. Egy NATO-vonatnak sürgősen át kellene haladnia Románián, de egy kis falu állomásfőnöke feltartóztatja a megfelelő papírok nélkül érkező szerelvényt. Mindenki másképp akarja kihasználni a kialakult helyzetet.

Ki a rendező? Az első- és sajnos utolsófilmes Cristian Nemescu, aki a film utómunkálatai közben halt meg balesetben. (Ennek köszönhető a film két és fél órás hossza.)

Kik a szereplők? Az állomásfőnököt Razvan Vasilescu alakítja, akit számos román filmben, köztük az Offset-ben is láthattunk, és ha minden igaz, Hajdu Szabolcs jövőre mozikba kerülő Bibliotheque Pascal-jában is szerepel. A vonatot kísérő amerikai katonák vezetőjét Armand Assante (Sztriptíz, Pénz beszél) játssza, az állomásfőnök elvágyódó lánya Maria Dinulescu.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek tetszett a Forradalmárok (illetve úgy általában a fiatal román rendezők filmjei az utóbbi évekből).