A romantikusnak szánt filmek többsége 2009-ben nem tett ránk túl nagy benyomást - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy öt kedvenc csókunk közül csak az első kettőt fűti át igazi szenvedély, a másik három más okokból érdekes.

5. Emma Thompson és Dustin Hoffman (Szerelem második látásra)

http://www.youtube.com/v/NoGYlqZ_QQk&hl=en_US&fs=1&
 

Nem is igazi csók ez, csak egy szájrapuszi, de éppen hiteles visszafogottsága miatt került fel a listánkra ez a pillanat az amúgy meglehetősen klisés filmből. Emma Thompson és Dustin Hoffman végig a lehető legtermészetesebben játszik a csöpögős forgatókönyv ellenében, ezt a tétova - nem tudni, hogy első vagy utolsó - puszit is nagyon szépen elkapják.

* * *

4. Sean Penn és James Franco (Milk)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=7HeOQUi1KwkHzGiA
 

Ez az év legrámenősebb csókja: Harvey Milk nem sokat teketóriázik, amikor az aluljáróban meglát egy helyes fiatal fiút, azonnal leszólítja, és a beszélgetés kezdete után egy perccel, még azelőtt, hogy a nevét megtudná, lesmárolja. Még szerencse, hogy a srácnak ez cseppet sincs ellenére.

* * *

3. Mark Duplass és Joshua Leonard (A legmelegebb nap)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Wt96cSYu7eOcqTZU
 

Ez viszont egy kevésbé sikerült csók két pasi közt. Ben és Andrew jó barátok, és elhatározták, hogy saját főszereplésükkel forgatnak egy meleg pornót, annak ellenére, hogy mindketten heterók. Mindent alaposan átbeszéltek, de amikor ott állnak a kamera előtt, és egymásnak kell esniük, rájönnek, hogy mégsem olyan bevállalósak, ahogy elképzelték.

* * *

2. Rachel McAdams és Eric Bana (Az időutazó felesége)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=t4ABAJxHjOTAKz4F
 

Henry DeTamble számára az időben előre-hátra ugrálás egyik következménye, hogy pontosan tudja, mikor fog meghalni. Miután szerelme értésére adta, hogy ez az utolsó közös estéjük, az év legszomorúbb filmes csókja következik. Belesajdult a szívünk, de azért a tűzijátékot tudtuk volna nélkülözni.

* * *

1. Kristen Stewart és Jesse Eisenberg (Adventureland)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=RI61MBEewiyi73GL
 

Nem kérdés, hogy az év legkedvesebb és legmegérdemeltebb csókja az, amelyik az Adventureland végén csattan el a két főhős közt. A fiú végre rászánta magát, hogy a lány után eredjen, helyben van, de még így is képes a világ egyik legügyetlenebb csókját összehozni. Egyszerre édesek és szexik mindketten.

----

Olvasd el a többi év végi toplistánkat is!