Szerelmes robotok együtt álmodnak

2010.01.22. 11:46

Az Ahol a vadak várnak című mesefilmje és a Kanye West főszereplésével készült rövidfilmje után Spike Jonze sebtében csinált egy másik rövidfilmet is, amit eddig nagy titkolózás övezett, de most itt van hozzá az előzetes. Az I'm Here című, kb. félórás alkotás egy szerelmes film robotokkal, és a klip alapján teljesen hozza a megszokott játékos, gyereklelkű, álmodozós Spike Jonze-hangulatot. Az IMDb rövid szinopszisa szerint a film egy könyvtárosról szól, aki egészen addig egyhangú életet él Los Angeles-ben, amíg egy véletlen találkozás rá nem döbbenti a kreativitás és a szerelem hatalmára.

 

Az előzetesben két szerelmes robotot látunk, szóval feltételezzük, hogy a közönséges könyvtáros is robottá alakul. A lányt a hangja alapján egyelőre nem tudtuk beazonosítani, de azt tudjuk, hogy a fiút a fiatal angol színész, Andrew Garfield alakítja, akit mostanában a Doktor Parnassus és a képzelet birodalmá-ban lehet látni a mozikban. Az előzetes lírai kísérőzenéjét a Moonrats nevű indie-pop banda egyik tagja, Aska Matsumiya írta. Az I'm Here-t az Absolut vodka szponzorálta; ez az oka annak, hogy a film szlogenje "egy szerelmi történet egy absolut világban", de ennél lényegesen rosszabb, szellemesnek szánt szlogenekkel is találkoztunk már.

Az I'm Here-t a tegnap óta zajló Sundance filmfesztiválon mutatják be. Az Ahol a vadak várnak valószínűleg nem kerül moziba Magyarországon, a DVD-megjelenés tavaszra várható.