Péterfy Bori megrendítő találkozása a műpénisszel

2010.01.27. 0:30

Pápai Pici (Vallomás, Szakítópróba, Quick) új rövidfilmjét, a Tudsz így szeretni?-t a Filmszemlén mutatják majd be, de nálunk máris megnézheted az alkotást, amelyben tényleg sor kerül a cikk címében említett eseményre. A bő húszperces film egy válságba jutott kapcsolatot mutat be, amelyben Péterfy Bori alakítja a biomániás, de azért túrórudit majszoló csajt, a bolgár származású zenész, Nikola Parov pedig a mísz pasit, akit a lány egy különleges módszerekkel dolgozó masszőrnő (Bokor Ildikó) segítségével szeretne kirángatni apátiájából.

 

A film történetének formálódásáról Pápai elmondta nekünk, hogy "engem az életben leginkább az emberi kapcsolatok érdekelnek, legyen szó barátságról, árulásról, férfi-női viszonyról, vagy szülő-gyerek kapcsolatról. Azzal szeretnék foglalkozni, ami van, ami körülvesz. A sztorit úgy írtam, hogy összegyűjtöttem kb. 50 oldalnyi filmnovellát, amik akkor zárt történetek voltak. A forgatókönyvíró társammal, May Szilvivel nekiálltunk "aranyat mosni", megnézni, hogy mi is tartja össze ezeket a történeteket, szükségszerűen kiesett, ami a kohézióba nem fért bele. Azt tudtam, hogy a változásról és elfogadásról szeretnék filmet csinálni, mert akkoriban ez a téma foglalkoztatott leginkább."

Nikola Parov két okból is izgalmas választás a férfi főszerepre: egyrészt nem hivatásos színész, hanem zenész (a film zenéjét is ő szerezte), másrészt a film forgatása idején Pápai élettársa volt. A rendezőnő azzal magyarázza választását, hogy "Nikola rendkívüli személyiség, egyedülálló filmes és színpadi jelenléte van. Biztos voltam benne, hogy csak ő tudja eljátszani ezt a karaktert. Próbáltam magyar színészeket is castingolni, de az 50 körüli férfiszínészek annyira lestrapáltak, elvesztették a férfiúi bájukat, hogy inkább meggyőztem Nikolát, játssza el ő. Attól is nagyon tartottam, hogy ezt az önmagában bizonytalan, kívülről macho férfit a színészek egyszerűen túljátszanák. Mivel Nikolával éltem, pontosan tudtam, hogy milyen gesztusai lesznek ide jók, sőt valamennyire már eleve rá írtam a szerepet."

Forrás: [origo]

A film legvégén kerül csak elő a fent említett műpénisz, vagy inkább péniszszobor, de előre szólunk, hogy nagy valószínűséggel nem fogja felkelteni senki (szexuális) étvágyát. Az óriáspénisz Szöllősi Gézának a munkája, aki a Taxidermiá-hoz és az Ópium-hoz is tervezett tárgyakat, és akinek a honlapján még jó pár hasonló, sőt, ennél durvább alkotást is meg lehet tekinteni (a "flesh project" menüpont alatt).

----

Cikkünk korábbi verziójában tévesen állítottuk, hogy Szöllősi Géza a Taxidermia és az Ópium látványtervezője volt. A Taxidermia látványtervezője Asztalos Adrien, az Ópium-é Lázár Tibor. Az érintettektől elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért.