Nézz szemlés filmeket ingyen az [origo] tékában!

2010.02.01. 12:56

A Filmszemle ideje alatt több mint 80, a Szemlén részt vevő, illetve a Szemlére nevezett, de nem beválogatott filmet ingyen (néhány továbbit pedig pénzért) nézhetsz meg a T-Home IPTV Videotékában és az [origo] tékában. A február 2-ától február 8-áig tartó akcióban szerepelnek nagyjátékfilmek, tévéfilmek, számos dokumentum-, tudományos ismeretterjesztő és kisjátékfilm is. A T-Home IPTV Videotékában a T-Home IPTV előfizetők, az [origo] internetes tékájában pedig bármely regisztrált felhasználó hozzáférhet a filmekhez.

Forrás: [origo]
Jelenet a Májusi zápor című filmből

A (jelenleg még bővülő) választékban itt lehet böngészni. A megtekinthető filmek közül különösen ajánljuk Esztergályos Károly Májusi zápor című, Ónodi Eszter, László Zsolt és Nagy Ilona főszereplésével készült remek tévéfilmjét, amely egy szerelmi háromszöget mesél el a résztvevők különböző nézőpontjaiból, valamint László Péter Felnőttfilm című rövidfilmjét, amelyben a Katona József színházból ismert Keresztes Tamás szerelmeskedik a tüzes Kerekes Vicával.

Izgalmasnak ígérkező dokumentumfilmből jó néhány van: látható lesz többek közt Sólyom András Jancsó Miklós-filmje, Dala István Palya Bea-filmje és a múlt század elején Amerikába kivándorló magyarokról szóló Hunky Blues Forgács Pétertől, amit már korábban is méltattunk.

Ami újdonság idén, hogy a 41. Magyar Filmszemle főtámogatójaként a T-Home díjat ajánl fel a kategóriájában nyertes tévéfilm rendezőjének: a győztes 3 millió forintos díjat kap, amelyet következő filmje finanszírozására használhat fel.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.