A berlini filmfesztivál Panorama szekciójában vetített Welcome to the Rileys című filmet Ridley Scott fia, Jake rendezte, a producerek között ott van az apuka és annak öccse (Tony Scott), valamint Steve Zaillian, aki többek között a Schindler listája forgatókönyvét jegyzi. A főszerepeket James Gandolfini, Kristen Stewart és Melissa Leo játssza. Azért soroltam fel ezt a sok nevet, mert hangsúlyozni szeretném, hogy egy csomó olyan ember dolgozott ezen a filmen, akik láttak, írtak, rendeztek már számos jó filmet vagy legalább játszottak már jó filmben, és csodálkozom, hogy egyiküknek sem jutott eszébe felkiáltani, hogy gyerekek, ebben a forgatókönyvben minden figura csak és kizárólag olyan dolgot mond és csinál, amit élő ember soha nem mondana/csinálna.

Forrás: [origo]

Welcome to the Rileys | Kristen Stewart


Elmesélem a sztorit. Van egy középkorú házaspár (James Gandolfini és Melissa Leo), akik elhidegülten élnek egymás mellett, a fickó kártyázni jár és kefélget egy pincérnőt, az asszony hónapok óta nem hagyta el a családi házat és gyógyszereket szed a depressziójára. Boldogtalanságuk fő oka, hogy néhány évvel ezelőtt autóbalesetben meghalt a 15 éves lányuk. A fickó elmegy valami konferenciára New Orleansba, ahol megismerkedik egy kábé 16 éves sztriptíztáncosnő/kurvával (Kristen Stewart), akivel nem fekszik le, hanem beköltözik hozzá és elkezd gondoskodni róla. Később a felesége legyőzve agorafóbiáját utána megy New Orleansba és akkor már mindketten a kurvánál laknak, és úgy viselkednek a lánnyal, mintha a szülei lennének.

Forrás: [origo]

Welcome to the Rileys | Melissa Leo és James Gandolfini


Lehet, hogy például a Coen testvérek remek kis abszurd komédiát tudnának csinálni ebből a történetből, de Scotték mindezt véresen komolyan kezelik, szegény színészek meg próbálják tenni a dolgukat, de ennyire valószínűtlen karaktereket képtelenség eljátszani.