Hétvégén átadták a BAFTA-díjakat. A legnevesebb brit filmes elismerés fő esélyese A bombák földjén és az Avatar volt, mindkét filmet nyolc díjra jelölték. James Cameron filmje azonban csak két technikai kategóriában (látványterv, vizuális trükkök) tudta díjra váltani a jelölését, Kathryn Bigelow iraki háborúsfilmje tarolt. A Bombák földjén összesen hat díjat vitt haza, a legjobb film és rendezés díja mellett még a legjobb forgatókönyv, vágás, operatőri munka és hang díját is megkapta. Ezzel tovább erősödött A bombák földjén pozíciója mint Oscar-főesélyes: ahogy egyre közelebb kerülünk a díjátadóhoz (március 7.), az Avatar esélyei egyre csökkenni látszanak Bigelow filmjével szemben.

Forrás: AFP
Kathryn Bigelow a BAFTA-díjátadó után

Jeremy Renner viszont lemaradt a legjobb férfi alakítás díjáról, amit Colin Firth kapott az A Single Man-ért, amiben egy meleg tanárt alakít, aki  váratlanul elveszíti a kedvesét. Firth a díj átvételekor bevallotta, hogy már épp készült emailben visszautasítani Tom Ford rendező felkérését a szerepre, de pont akkor betoppant hozzá a hűtőszekrény-szerelő, és elfelejtette elküldeni a mailt. A legjobb női alakítás díját Carey Mulligan kapta az Egy lányról főszerepéért.

A BAFTÁ-n külön díjazzák a brit alkotásokat: a legjobb film ebben a kategóriában Andrea Arnold Akvárium-a lett, a legjobb új brit rendező, író vagy producer kategóriájában pedig Duncan Jonest ismerték el Hold című sci-fijéért.