Charlie Cox lesz a whiskys rabló

2010.02.23. 16:50

Dobray György (Szerelem első vérig) filmrendező az [origo]-nak elmondta, hogy fél órája vált biztossá, hogy Charlie Cox játssza a whiskys rabló néven elhíresült Ambrus Attila életéről szóló film, A viszkis főszerepét. Az 1982-es születésű angol színész elsősorban a Csillagpor főszerepéből lehet ismerős, de szerepelt többek közt a 2004-es A velencei kalmár-ban és a 2005-ös Casanová-ban is.

Forrás: [origo]
Charlie Cox

A rendező elmondta, hogy a színészt hosszú casting-folyamat során választották ki az angol-magyar koprodukcióban megvalósuló filmhez. A további főszereplők közt láthatjuk majd Honor Blackmant, aki a Goldfinger című James Bond-filmben Pussy Galore-t alakította, valamint Luke Gosst (Hellboy II), Oroszlán Szonját és Trill Zsoltot is. A film angol nyelvű lesz, de Magyarországon természetesen szinkronizált változatban mutatják majd be.

A forgatókönyvet Dobray írta: "közvetlen kapcsolatban álltam a whiskyssel, a könyv a vele való beszélgetések és a naplója alapján született meg, de sok fiktív elemet is tartalmaz a magánéletével kapcsolatban". A rendező hozzátette, hogy a - még mindig börtönbüntetését töltő - Ambrus Attila olvasta és "elfogadta" a könyvet. A film nagy része a 90-es években, a whiskys rablásai idején játszódik majd, de szerkezete nem lineáris lesz, és visszapillantásokon keresztül Ambrus erdélyi gyerekkora is megjelenik benne.

Forrás: [origo]
Honor Blackman a Goldfinger című filmben

A viszkis forgatása a tervek szerint április közepén kezdődik és nyolc héten át tart majd. Budapesten, Erdélyben és egy mediterrán nyaralóhelyen is dolgozik majd a stáb. A film októberre készül majd el, és télen mutathatják be nem csak itthon, hanem egy világforgalmazó révén külföldön is.