A Los Angeles Times szóra bírta Christopher Nolant (Batman: Kezdődik!, A sötét lovag) a következő Superman-filmről, amelyben a filmes forgatókönyvírói, produceri és mentori minőségben vesz részt. Nolan elmesélte, hogy az egész úgy indult, hogy David S. Goyer (Nolan két Batman-filmjének társírója) előrukkolt egy szuper, teljesen egyedi ötlettel a Superman-filmhez, ami Nolannek rögtön nagyon megtetszett, és egyből elhatározta, hogy beszáll a projektbe.

Forrás: AFP
Christopher Nolan

Mivel Goyer még csak most írja a forgatókönyvet, Nolan ennél többet nemigen árul el a sztoriról, azt különösen nem, hogy milyen főgonoszban gondolkodnak. Nem erősíti meg azt sem, hogy Man of Steel lesz a film címe, azt viszont határozottan kijelenti, hogy nem Bryan Singer, a Superman visszatér alkotója rendezi majd a filmet, hanem egy teljesen új franchise-t indítanak útjára. Nolannek jelen pillanatban fogalma sincs, hogy ki lesz a rendező, de az LA Times megemlíti, hogy egyes spekulációk szerint az öccse és rendszeres alkotótársa, Jonathan Nolan ülhet a rendezői székbe.

Az új Superman-film leghamarabb 2012-ben, de az is lehet, hogy csak 2013-ban kerül sorra, mert Nolan előtte még megcsinálja a harmadik Batman-filmjét. Erről egyelőre két konkrét információt árult el: az egyik, hogy egészen biztosan ez lesz az utolsó Batman-film, amit ő rendez, és a sztori formálásában a trilógia lezárására törekszik, a másik, hogy az első két film életben maradt figuráit játszó színészek mind visszatérnek majd.