Nyerj egy igazán vad könyvet!

2010.03.18. 13:54

Az Ahol a vadak várnak című szuper mese (itt mindent megtudhatsz róla) már megjelent DVD-n és Blu-ray-en, és akit elvarázsolt a hatalmas szőrmókok világa, nem kell, hogy beérje a filmmel: az Ahol a vadak várnak megjelent könyv formájában is, amit most játékunkon meg is nyerhetsz.

Forrás: [origo]
Az Ahol a vadak várnak borítója

Dave Eggers (Továbbállók) könyve hasonlóan kezdődik, mint Spike Jonze (A John Malkovich menet, Adaptáció) filmje: megismerjük Maxet, a kisfiút, aki egyedül érzi magát otthon, és morcosságában otthagyja a szülői házat, és elhajózik a titokzatos világba, ahol a szőrmók vadak királya lesz. A mese hasonlóan is végződik (ezt nem lőjük le), azonban Eggers a két pont közé beiktatott még néhány kacskaringót, ami a filmben nem szerepel.

Azért volt bátorsága átkölteni a mesét, mert Jonze-zal együtt ő írta a film forgatókönyvét, és a munka során összebarátkozott Maurice Sendakkal, a vadak szülőatyjával is, akinek 1963-as képeskönyvén a film alapul. Sendak ötlete volt, hogy egy kibővített regény is szülessen Maxről és a csodás lényekről, így a végeredményben hármuk fantáziájának a szüleményei keverednek.

+ + +

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt: Maxnek kutyája van.

A szerencsés nyertesek: Bosnyák Réka, Kádár Zoltán és Szabóné Ősz Edina.

A nyerteseket e-mailben fogjuk értesíteni, gratulálunk nekik.