Török Ferenc a Csodálatos vadállatok és a Koccanás után ismét tévéfilmet forgat: a saját maga rendezte Apacsok című színdarabot filmesíti meg. Bereményi Géza és Kovács Krisztina darabja két idősíkon, a 60-as években és a mában játszódik: egyrészt azokról a fiatalokról szól, akik a kommunista rendszer ellen tiltakozva és annak szabályaiból nem kérve kivonultak a természetbe és játékosan indiántörzseket alapítottak, másrészt gyermekeikről és unokáikról, akik megpróbálják megérteni felmenőik tetteit. A sajtóanyag szerint a film "izgalmas politikai krimi" lesz.

Forrás: [origo]
Wéber Kata és Marjai Virág az Apacsok színpadi változatában

A főszerepet Csányi Sándor alakítja, aki egy személyben játssza Fehér Hollót, aki a 60-as években családja védelmében hagyja magát beszervezni ügynöknek, illetve rendezőaspiráns unokáját, akinek szembe kell néznie nagyapja tetteivel. A film további főszerepeiben javarészt a színdarabban szereplő színészeket láthatjuk viszont: Szervét Tibort mint a fiatalabb Csányi apját, Csomós Marit mint az idősebb Csányi feleségét, továbbá Bálint Andrást, Gazsó Györgyöt, Schneider Zoltánt, Vajdai Vilmost, Wéber Katát, Marjai Virágot, illetve a Moszkva tér főszereplő párosát, Karalyos Gábort és Balla Esztert.

Forrás: [origo]
Jelenet az Apacsok színpadi változatából

A forgatás már zajlik a Corvin tetőn kialakított alkalmi stúdióban. A díszleteket Stark Attila street art művész és a Nyócker alkotója, Gauder Áron készíti, a film zeneszerzője Zságer Balázs. Az Apacsok a tavaly elhunyt Cseh Tamásnak, az egyik legismertebb magyar indiánnak állít emléket; a művész dalaiból el is hangzik majd néhány a filmben. Bár az Apacsok tévéfilmnek készül, először moziban mutatják be ősszel, utána a Tv2 tűzi műsorára, a tervek szerint október 23-án.