Robert Pattinson hétvégén Magyarországra érkezett Declan Donnelan és Nick Ormerod Bel Ami című filmjének kéthetes budapesti forgatására. Mint korábban megírtuk, Maupassant A szépfiú című regényét filmesítik meg Pattinson főszereplésével: a 19. századi történetben egy ambiciózus párizsi ifjút alakít, aki befolyásos és gazdag szeretői segítségével gátlástalanul küzdi magát egyre feljebb a társadalmi ranglétrán. A szeretők közt megtalálható Uma Thurman, Kristin Scott Thomas és Christina Ricci is. Jelenleg Pattinson Scott Thomas és Ricci forgat Budapesten, jövő héten Uma Thurman is megérkezik hozzánk.

Forrás: Robert Pattinson Daily
Robert Pattinson és Kristin Scott Thomas a budapesti forgatáson

Vasárnap az Andrássy út egy része átvedlett homokkal felszórt párizsi utcává, ma pedig - ha hihetünk az információkat hihetetlen kitartással és sebességgel begyűjtő rajongóknak - a Róna utcai filmstúdióban zajlik a forgatás. A produkció nem ad ki semmilyen információt a forgatásról, úgyhogy mi is a szorgos rajongókra hagyatkozunk, akik szerint a következő napokban a nyolcadik kerületben, a Pollack Mihály téren, illetve a Bókay János utcában, később pedig a Dohány utca környékén dolgozik majd a stáb.

Forrás: Robert Pattinson Daily
Az Andrássy út műhóval és lovas kocsival

A Robert Pattinson Daily nevű rajongói oldalt érdemes sűrűn nézegetni, mert folyamatosan érkeznek be a rajongóktól az információk, fotók és videók. A leírásokból kiderül, hogy Pattinson nem megy oda a rajongókhoz, de állítólag a szerződésében rögzítve van, hogy ezt nem is tehetné meg. Úgy tűnik, a lelkes rajongók igyekeznek csendben elájulni, amikor megpillantják Pattinsont, amint a hajába túr vagy feléjük mosolyog, mert a produkció zseniális trükköt vetett be a sikoltozás féken tartására: Pattinsonnal olvastatták fel magyarul, hogy "Köszönöm, hogy csendben voltatok". Ezt a pillanatot természetesen videón is megörökítették:

http://www.youtube.com/v/zvhR-089-4Y&hl=en_US&fs=1&