Alább megnézhetsz három exkluzív, magyar feliratos kisfilmet, amelyek a csütörtökön mozikba kerülő Robin Hood-hoz készültek, és némi bepillantást nyújtanak abba, hogy hogyan gondolkodik a filmről a rendező és a két főszereplő.

A The Man Behind the Legend (Az ember a legenda mögött) című kisfilm a történelmi és a filmbeli Robin Hoodot mutatja be. Ridley Scott elmondja, hogy szerinte létező személy volt, Russell Crowe szerint pedig azért nem lehet róla a történelemkönyvekben olvasni, mert a Robin Hood csak a beceneve. Megszólal Cate Blanchett is, aki időközben szerencsére visszakapta megszokott szőke hajszínét.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=l4yCVD6d0OsgJe8Y
 

A Ridley Scott's Vision cím magáért beszél: Ridley Scottot mint rendezőt mutatja be a kisfilm. Crowe egy festőhöz hasonlítja Scottot, aki eredetileg egyébként valóban grafikusnak tanult. Brian Grazer producer pedig többek közt azt emeli ki, hogy ehhez a filmhez olyan rendezőre volt szükség, aki tud nagyban gondolkodni, de az autentikusságra is ügyel.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=3Bu3gOO8eSP7WPVL
 

A harmadik kisfilmben Cate Blanchett figuráját, Marion Loxley-t ismerhetjük meg egy kicsit jobban. Crowe, Blanchett és Scott is azt emeli ki, hogy egy erőteljes nőről van szó: mivel a férfiak csatába vonultak, Marionnak kellett átvennie a gazdaság irányítását és mindenféle olyan feladatot ellátnia, ami normális esetben a férfiak dolga lett volna. Blanchett szerint Marion és Robin az igazságérzetükben hasonlítanak egymásra, Crowe szerint pedig abban, hogy mélyen belül mindketten jóságosak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=aCoNzRclt1PemdD5