John Carpenter csinálja a legújabb Drakula-filmet

2010.06.07. 14:42

Az Alkonyat-széria nyomán elharapózott vámpírmániának vannak olyan következményei, amikkel semmi bajunk, például Guillermo del Toro The Strain című vámpírregény-trilógiájára abszolút kíváncsiak vagyunk és a Johnny Depp és Tim Burton féle Dark Shadows is készülhetne már, de olyan fantáziátlan filmtervekre igazán semmi szükség, mint amiről most adott hírt a Variety: Bram Stoker ezerszer (többek közt 1992-ben Francis Ford Coppola által) megfilmesített Drakulá-jából készül film már megint, ezúttal a horrorfilmes John Carpenter (Halloween, A köd) rendezésében.

Forrás: AFP
Amber Heard

A film nem is az eredeti műre, hanem John Marks azon alapuló Fangland című könyvére épül majd, amelyben egy New York-i producer utazik Romániába, hogy interjút készítsen egy hírhedt fegyverkereskedővel, akiről kiderül, hogy vámpír. A forgatókönyvet Mark Wheaton (Péntek 13) írta, úgyhogy biztos fantasztikus lesz. Carpenter egyébként mostanában fejezi be a munkát The Ward című filmjén, amelyben Amber Heard (Ananász expressz, Az informátorok) egy elmegyógyintézetbe zárt nőt alakít, akit kísértetek zaklatnak.

Kiegészítés (2010.06.07. | 17:20): a Playlist blog most adta hírül, hogy a film főhősét, a producert Hilary Swank alakítja majd.