Elkezdődött a Rob Marshall által rendezett A Karib-tenger kalózai 4 - Ismeretlen vizeken forgatása Hawaiion, és Jerry Bruckheimer producer tweetjeit olvasva az embernek óhatatlanul is az a benyomása támad, hogy a többszázmilliós produkció célja a stáb nyaraltatása: strandszékek a hófehér homokon, jet skin érkező rendező és szivárvány - az eddig feltöltött fotók témái. Bruckheimer persze nem viccel, nyilván Hawaiion is leaszfaltoztat majd néhány tízkilométernyi erdei ösvényt és építtet pár pofás betonmedencét, ahogy szokta. Miután Hawaiion végeztek, Londonban és Los Angelesben folytatják majd a forgatást, ahol a stúdiófelvételek készülnek.

Forrás: [origo]
Itt ücsörög majd Jerry Bruckheimer és Johnny Depp a forgatás alatt

Mindenesetre a Disney a forgatás megkezdése alkalmából kiadott egy sajtóközleményt, amelyben végre elárulják a sztori lényegét, amelyről eddig csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy az ifjúság forrása körül bonyolódik majd. Kiderül, hogy Penélope Cruz figurája (akiről már eddig is tudtuk, hogy Blackbeard - Ian McShane - lánya) fontos szerepet játszott Jack Sparrow (Johnny Depp) múltjában, és amikor újra felbukkan Sparrow életében, a kalóz nem tudja eldönteni, hogy a nő valóban érzelmeket táplál-e iránta vagy csak ki akarja használni, hogy eljusson az ifjúság forrásához. Cruz figurája (a nevét nem árulják el) kényszeríti Sparrow-t, hogy felszálljon Blackbeard Anna királynő bosszúja nevű hajójára, ahol "egy olyan kaland veszi kezdetét, amelynek során Sparrow azt se tudja, kitől tartson jobban, Blackbeardtől vagy a múltjából felbukkant nőtől".

Forrás: [origo]
Rob Marshall rendező megérkezik a forgatási helyszínre

A szereposztást nagyjából már eddig is tudtuk - Barbossa kapitány szerepében visszatér Geoffrey Rush, a francia Astrid Berges-Frisbey pedig egy titokzatos szirént alakít -, de érdekes módon a sajtóközlemény nem említi Gemma Wardot, aki pedig elvileg szintén leszerződött egy szirénszerepre. Újdonság viszont a közleményben a huszonhárom éves brit Sam Claflin említése, róla annyi derül ki, hogy egy bátor misszionáriust játszik.

A Karib-tenger kalózai 4 itthon 2011. május 19-én (egy nappal az amerikai premier előtt) kerül a mozikba, talán mondanunk sem kell, hogy 3D-ben is. Addig is a film Facebook oldalán követhető a projekt alakulása.