Megvan az új Pókember

2010.07.02. 10:40

Az elmúlt hetekben a Sony filmstúdió számos fiatal színészt meghallgatott Peter Parker szerepére a megújuló Pókember-sorozatban, és, mint tegnap bejelentették, végül a brit Andrew Garfieldot választották. Nem lehet egy rossz szavunk se: ahogy anno Tobey Maguire-t választották, most is egy kiemelkedően tehetséges fiatal színész mellett döntöttek. Az idén huszonhetedik életévét betöltő Garfield nagy áttörése a remek Boy A című dráma volt, amelyben egy börtönből frissen szabadult srácot alakított, aki kiskorában gyilkosságot követett el. Kisebb szerepet játszott Robert Redford Gyávák és hősök-jében, legutóbb pedig Terry Gilliam Doktor Parnassus és a képzelet birodalma című filmjében láthattuk, ahol Parnassus jobbkezét, Antont alakította. Szerepelt még Spike Jonze lírai, I'm Here című rövidfilmjében is, igaz, ott robotfej takarta az arcát.

Forrás: [origo]
Marc Webb és Andrew Garfield a bejelentést követően

Garfield játssza az egyik főszerepet David Fincher bemutatás előtt álló The Social Network című filmjében is, és - mint Amy Pascal, a stúdió elnöke a sajtótájékoztatón elmondta - ez a szerep volt az, amiben felfigyeltek rá a Sonynál. Garfieldnak egy másik jelentős filmje is mozikba kerül hamarosan: Mark Romanek Never Let Me Go-ja, amelyben a férfi főszerepet alakítja Keira Knightley és Carey Mulligan oldalán.

Az új Pókember-t Marc Webb (500 nap nyár) rendezi, a forgatás idén decemberben kezdődik, a bemutató 2012. július 3-án lesz.