A Nine Inch Nails frontembere a zenekar hivatalos honlapján számolt be arról, hogy Atticus Ross-szal (Eli könyve) közösen már javában dolgoznak David Fincher The Social Network című filmjének zenéjén.

Forrás: AFP
Trent Reznor egy tavalyi NIN-koncerten

"Mindig is szerettem David dolgait, de őszintén szólva nem értettem, hogy miért pont ezt a történetet akarja elmesélni" - írja Reznor a Facebook alapításáról szóló alkotással kapcsolatban. "Aztán elolvastam a forgatókönyvet, és leesett, hogy mire készül." - teszi hozzá sejtelmesen. "Ami a filmet illeti... valóban kurvajó. És sötét!" - nyugtatja meg a tűkön ülő tömegeket a zenész.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2ul7FcpDVURfkVEw
A The Social Network teaser előzetese | A film plakátja

A The Social Network főszerepét A tintahal és a bálná-ból és a Zombieland-ból ismert Jesse Eisenberg játssza, a filmben szerepel még Rashida Jones (Spancserek) és Justin Timberlake, valamint az új Pókember, Andrew Garfield is. Reznornak nem ez az első filmzenei munkája, a Született gyilkosok és az Útvesztőben soundtrackje is az ő nevéhez fűződik.

A The Social Network-öt október elsején mutatják be az amerikai mozik, a magyarországi premier várhatón novemberben lesz.