Mel Gibson 2006-os részeg zsidózása után évekig nem kapott filmszerepet Hollywoodban, és nagyon úgy fest, hogy az állítólag alkoholista színész-rendező most végképp keresztbetett saját színészi pályájának. A volt barátnőjével, Oksana Grigorievával zajló háborúskodásuk egyre durvább fordulatokat vesz: már két hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyeken Gibson (feltehetően részegen) pocskondiázza tavaly októberben született kislánya anyját. (Mel Gibson tavaly áprilisban, 29 évnyi házasság után vált el Robyn nevű feleségétől, akivel hét közös gyermeke van.)

A korábban nyilvánosságra hozott felvételen Gibson azt vágja a nő fejéhez, hogy kurvásan öltözködik, ezért a saját hibája lesz, ha "egy csapat nigger megerőszakolja", a most nyilvánosságra került (az alábbi videoablakban meghallgatható) felvételen pedig többek közt azzal fenyegeti meg, hogy rágyújtja a házat, és nem tagad, amikor Grigorieva a fejére olvassa, hogy többször megütötte őt és kiverte a fogait.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=XPizyeE2f1CJ2y60
Mel Gibson és Oksana Grigorieva telefonbeszélgetése

A botrányos kijelentések nyilvánosságra kerülése után a WME ügynökség, amely eddig képviselte Gibsont, megvált a sztártól. Ez azonban nem különösebben meglepő: Gibson a WME-nél dolgozó, július 3-án elhunyt Ed Limato ügynök kliense volt, de - a The Wrap információja szerint - a WME-vel egy ideje már nem állt szerződésben. A WME-t jelenleg Ari Emanuel vezeti, aki 2006-ban a Huffington Poston megjelent írásban ítélte el Gibsont, és annak a véleményének adott hangot, hogy senkinek sem szabadna a sztárral dolgoznia (ennek fényében meglepő lehet, hogy eddig az ő ügynöksége képviselte Gibsont, de Emanuel csak megörökölte a sztárt, amikor cége egyesült egy másikkal, amellyel Gibson szerződésben állt).

Forrás: AFP
Oksana Grigorieva és Mel Gibson idén márciusban


Pedig a közelmúltban egy kis ideig úgy tűnt, Hollywood lassan megbocsátja a 2006-os balhét, és a sztár színészi karrierje ismét sínre kerül. Gibson a 2002-es Jelek óta nem játszott jelentősebb filmszerepet egészen az idei A sötétség határán-remake-ig, ami ugyan a vártnál gyengébben teljesített a mozikasszáknál (világszerte épphogy csak visszahozta gyártási költségét), de mégis emlékeztette az embereket arra, hogy A Passió és az Apocalypto rendezője egykor menő színész volt.

Az igazi nagy visszatérést a Jodie Foster rendezte The Beaver című rendhagyó komédia jelenthette volna, amiben Gibson egy szétesett fickót alakít, aki a kezére húzott bábu segítségével kommunikál a környezetével, mert ez - szemben A sötétség határán-nal - állítólag kiválóan sikerült, és Gibson is nagyot alakít benne. A filmet ősszel szerette volna bemutatni a Summit Entertainment, de szinte biztos, hogy a friss fejlemények után vagy jövő évre halasztják a bemutatót vagy csak DVD-n adják ki a The Beaver-t. Gibsonnak egy másik, majdnem befejezett filmje is van: a How I Spent My Summer Vacation című akciódráma, amelynek nem csak főszereplője, hanem társírója is. Egyelőre senki sem tudja, hogy ennek mi lesz a sorsa.

Forrás: [origo]
Mel Gibson a The Beaver forgatásán

Gibsonnak eddig akadt pár védelmezője (köztük Jodie Foster), de a mostani balhéban már csak Whoopi Goldberg állt ki mellette, aki kijelentette, hogy nem hiszi, hogy Gibson rasszista, mert volt nála vendégségben és játszott a gyermekeivel. Nyilvánvaló, hogy egyhamar nem akad olyan filmstúdió, amelynél hajlandók lesznek Gibsonnal dolgozni, de a higgadt és éleslátó elemzéseiről híres Anne Thompson szerint nem kell különösebben aggódni miatta: Gibsonnak annyi pénze van, hogy simán megfinanszírozhatja bármilyen filmtervét. Így - ha DiCaprio még szóba áll vele - akár még a tervezett vikinges filmjét is összehozhatja.