Gábor Zsazsa állapota válságos

2010.07.24. 1:07

Gábor Zsazsát pénteken válságos állapotban szállították kórházba, gyanítható, hogy hétfői műtéte után agyvérzést kapott - jelentette a magyar származású hollywoodi híresség férjére hivatkozva pénteken az ABC News hírcsatorna. A 93 éves színésznő szeme nyitva van, de nem reagál, ha szólnak hozzá - mondta Frederic von Anhalt herceg.

Forrás: [origo]
Gábor Zsazsa és férje Frederic von Anhalt herceg

Gábor Zsazsán hétfőn csípőprotézis-műtétet hajtottak végre, miután két nappal korábban kiesett az ágyából és több csontja eltört. A három és fél órás műtét sikeres volt, de a beteg az eséskor a fejét is beütötte, agyrázkódást kapott. Az orvosok, akik szerint csípőműtétje közben kaphatott agyvérzést, most attól tartanak, hogy romlik az állapota - közölte a férj. "Megfigyelés alatt akarják tartani a hétvégén, hogy megbizonyosodjanak, javul az állapota, de jelenleg nem jó a helyzet" - tette hozzá.

A színésznő lánya, Francesca Hilton viszont cáfolta, hogy édesanyja kritikus állapotban lenne. "Nincs kómában, gyógyszereket adnak neki, még minden életfunkciója erős, és beszél is" - mondta.

Forrás: [origo]

Gábor Zsazsa az 50-es, 60-as évek nagy sztárja volt, először színésznőként lett ismert az Egyesült Államokban, később a társasági élet híres alakja lett, nem utolsó sorban azért, mert kilencszer kötött házasságot. Férje volt mások mellett Conrad Hilton szállodamágnás és az Oscar-díjas George Sanders színész is. Frederic von Anhalttal 1986-ban házasodott össze. 2002-ben részlegesen megbénult egy autóbaleset következtében, azóta tolószékbe kényszerült, öt évvel ezelőtt pedig már átesett egy agyvérzésen.