Luke Skywalker kipróbálja az új szerszámát

2010.08.16. 18:02

Hétvégén a floridai Orlandóban tartották meg az ötödik "Star Wars Celebration"-t, a legelvetemültebb Star Wars-rajongók találkozóját. A rendezvényen George Lucas bejelentette, hogy jövő ősszel végre kiadják Blu-ray-lemezen mind a hat Star Wars-filmet, egy dobozos kiadásban. A lemezen az eredeti trilógia az 1997-es "special edition"-változatban szerepel majd, mert ebből készült a 2004-es DVD-kiadáshoz digitálisan felújított verzió, az eredeti filmekből nem létezik ilyen jó minőségű változat.

 

Lucas pontos dátumot és árat még nem közölt, de azt igen, hogy a kiadvány az audiokommentárok, werkfilmek és egyéb extrák mellett néhány korábban még sosem látott kimaradt jelenetet is tartalmaz majd. Hogy pontosan hány ilyen lesz, még nem tudni, de egyet a helyszínen levetítettek a rajongóknak, ami gyorsan a neten landolt. A fenti rövid A jedi visszatér-klipben a Skywalkerrel telepatikus úton kommunikáló Darth Vadert látjuk, majd magát Luke Skywalkert a Tatooine-on, ahogy összeszereli és beüzemeli vadonatúj, zöld fénykardját.

A rajongók már régóta várják a Blu-ray-kiadást, ennek halogatását Lucas a New York Timesnak azzal indokolta, hogy meg akarták várni, amíg a formátum eléggé elterjed. Hogy érdemesebb így tenni, azt az eredeti trilógia VHS-kiadásának tapasztalataiból szűrték le: amikor a 80-as években kiadták a filmet VHS-en, eleinte nagyon kevés fogyott belőle, és az eladások csak akkor lendültek be, amikor a videó széles körben elterjedtté vált.