Szerb színésszel forgat Angelina Jolie Budapesten

2010.08.25. 22:25

Az Angelina Jolie által rendezett filmben egy szerb színész, Rade Serbedzija is szerepet kapott. Serbedziját a magyar nézők először az Eső előtt című 1994-es Oscar-jelölt macedón filmben láthatták, és azóta számos nemzetközi produkcióban szerepelt, például a Mission Impossible II-ben, a Blöff című Guy Ritchie-filmben, valamint Stanley Kubrick Tágra zárt szemek című utolsó alkotásában. Serbedzija neve már korábban felröppent a Jolie-filmmel kapcsolatban, de a Blic és a Politika nevű lapoknak nyilatkozva most a színész maga is megerősítette a részvételét.

Forrás: [origo]
Rade Serbedzija

"Jolie szeretné mihamarabb elkezdeni a forgatást" - idézte a szerdai belgrádi sajtó Rade Serbedziját. Mint elmondta, csak néhány jelenetet vesznek fel Szarajevóban, a munka többi része Budapesten folyik majd ősszel.

"A történet egy szerb fiúról és egy fiatal muzulmán lányról szól, akik egymásba szeretnek, de közben kitör a háború Boszniában. A lány egy szerb tábor foglya lesz és a fiú megpróbálja megmenteni" - mesélte Serbedzija. A 64 éves színész a főhős apját, szavai szerint "egy szerb hazafit", vagyis inkább "egy igazi, meggyőződéses szerb nacionalistát" fog alakítani, aki azonban "nem egyértelműen negatív szereplő, olyasvalaki, akiben sok keserűség gyülemlett fel".

A színész a Blicnek adott interúban elmesélte, hogy normális esetben nem vállal szerepet olyan filmben, amely a délszláv háborúról szól, mert azok legtöbbször "szegényesen és egyoldalú módon" mutatják be a konfliktust, de Jolie közel két hónapon keresztül győzködte, és a forgatókönyv elolvasása után igent mondott a felkérésre.

Serbedzija dicsérte a színésznő által írt forgatókönyvet. "Ez nem egy szerbellenes háborús film, hanem egy fantasztikus történet, az ókori görög tragédiákra emlékeztető elemekkel, egy óriási, viharos szerelemmel a középpontjában, amely azonban nem teljesülhet be".