"Briliáns! Haláli! Fantasztikus! Káprázatos! Azonnali klasszikus! Tökéletes! Az év legjobb romantikus komédiája!" Már hónapok óta csak azt halljuk, hogy a Scott Pilgrim a világ ellen (Scott Pilgrim Vs. the World) a legkirályabb film a film feltalálása óta, de sajnos erről még nem tudtunk a saját szemünkkel meggyőződni. A magyarországi bemutató ugyanis még várat magára, pedig már Trinidadban is sikerrel vetítik.

Forrás: [origo]
Scott Pilgrim a világ ellen | Alison Pill és Michael Cera

Megkértünk néhány elég különböző érdeklődésű és ízlésű embert, hogy nézzék meg a Scott Pilgrim alábbi előzetesét, és számoljanak be arról, hogy milyennek tűnik nekik ez a film, kíváncsiak-e rá, és miért fontos vagy nem fontos, hogy bemutassák moziban. A film magyarországi forgalmazója is szeretné felmérni, hogy mekkora itthon az érdeklődés Scott Pilgrim kalandjai iránt, úgyhogy ha itt a cikk mellett jobb oldalt igennel szavazol, azzal is növeled a mozibemutató esélyeit. Akkor most nézzük meg a magyar feliratos előzetest, és hogy mit mondtak ezek az emberek!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Jy9Ajg7ats8M7HYI


Csillag Márton (32 éves,
vendéglátós ): Nem vagyok képregényszakértő, és még sosem számoltam, mennyit kell aludni egy újabb képregény-adaptáció bemutatójáig, de azt gondolom, nem árt néha kicsit megérteni azokat, akiket egy másik kontinensen, bő tíz évvel utánunk pottyantott ki magából a mindenható. Még akkor is, ha a csajok ramaty hajfestéket használnak, a fiúk meg gyakrabban dörzsölgetik az ájfónjukat, mint a pöcsüket. És hogy miért moziban kell ezt a filmet bemutatni? Mert filmet vászonra készít az ember. Még a Michael Bay is. Meg a Gyöngyössy Bence.

Magyari Péter (32 éves, Dr. Igó ): Számítógépes játékokat tréfásan idéző bunyós tinivígjáték? Az Amerikai pite és a Mátrix keresztezése? Nem tartanám bajnak, ha lemaradnék róla. Alig van rá esély, hogy tényleg vicces lesz. Amikor pont kiesik a csávó az ablakon, amikor a béna lány keresi, az még hagyján, de hogy vissza is nyúl a kabátjáért, az már jelzi, hogy erőltetett lesz az egész. Középiskolásként talán volnék célcsoport, de így nem lettem izgatott egy esetleges bemutató gondolatától.

Forrás: [origo]
Edgar Wright és a szereplők a Scott Pilgrim a világ ellen forgatásán

Klág Dávid (26 éves, hipszter ): Egy nyamvadt kifogásom sincs arra, hogy miért nem nézném meg azonnal a Scott Pilgrim-et. Edgar Wright az egyik kedvenc rendezőm. A Haláli hullák hajnala az egyik kedvenc filmem. A Spaced az egyik kedvenc sorozatom. Michael Cerát azóta imádom, amióta először megláttam az Arrested Development-ben. Ráadásul áltisis korom nagyrészét a pécé és a GameBoy között ingázva töltöttem. Nincs olyan szín, kép, hang, mozdulat, vicc, vágás és effekt ebben a trélerben, amitől nem libabőröznék. Ha behoznák moziba, hónapokig rágnám mindenkinek a fülét, hogy nézze meg, pont úgy, ahogy minden Wright-film után eddig.

Gerencsér Balázs (34 éves, hivatalnok): Az a típusú ember vagyok, aki ha eljut moziba, akkor az előzetesek alapján mindet filmet meg akar nézni. Na már most, lehet, hogy csak a hatalmas mozivászon hiánya mondatja velem, de most nem érzem, hogy ezt a filmet feltétlenül látnom kell. Én egy előzetestől azt várom el, hogy odaszögezzen a székhez, és utána napokig ne tudjam kiverni a fejemből. Legutóbb Szecsődi Karcsi legújabb klipje volt rám ilyen hatással. Azért ezt a filmet is megnézném, hátha nagyobb képernyőn nagyobbat ütne.

Forrás: [origo]
Scott Pilgrim a világ ellen | Satya Bhabha és Michael Cera

Szabó András (32 éves, képregényőrült): Ha volt már bármilyen párkapcsolatod, akkor nem sok újat mond ez a képregény, ellenkező esetben remek olvasmány - ha rajtam múlna, nagyjából ez szerepelne a Scott Pilgrim-képregények fülszövegén. Talán egy pozitívumot tudok elmondani a képregényről, néhány képkockáról eszembe jutott, milyen érzés volt összejönni az első csajommal, milyen volt, amikor az órákat elbliccelve összebújtunk a kollégiumi szobában. Tőle kaptam a legnagyobb összefüggő képregény-gyűjteményemet, ekkor jöttem rá, hogy nem Dennis O'Neil, hanem J. M. Dematteis a legjobb Pókember-író, és hogy talán soha nem gyógyulok ki a képregény-mániámból. A lánnyal már évekkel ezelőtt vége az egésznek. Ha a moziműsort böngészve a Scott Pilgrim-filmről eszembe jut a lány, lehet, hogy megnézem a filmet.

Varga Anna (25 éves, fotós ): Iszonyatosan szóralkoztatónak és annyira rossznak tűnik, hogy biztosan meg fogom nézni. Mostanában már kezdek besokalni ezektől a hollywoodi tinifilmektől, és Michael Cera is kezd nagyon unalmassá válni a szende lúzer szerepében, aki a hatalmas forgatagok közepedte átformálódik igazi bátor (szuper)hőssé. Hangulatában sokkal izgalmasabb lenne, ha a karakterek jobban el lennének torzítva, és pedig inkább képregényes irányba, mert számomra túlságosan videójáték szaga van a figuráknak és a mozgásoknak így elsőre. Az pedig nagy talány, hogy a leonardodicapriós Rómeó és Júlia miért jutott eszembe a bemutató közepe felé. Nem tudom eldönteni még, hogy igazi 'házibulizós' film ez vagy 'elalváshoz jó lesz' kategória, ezért is kell megnéznem.

Forrás: [origo]
Scott Pilgrim a világ ellen | Michael Cera és Mary Elizabeth Winstead

Madarász Isti (33 éves, díjnyertes filmrendező ): Szóval egyrészről van bennem ez a düh, hogy ezt a filmet egyáltalán ajánlgatni kell - az előzetese, az alkotói és amiket ők eddig csináltak az mind-mind önmagukban elég kellene, hogy legyen, hogy az emberek csapatostul rohanjanak a moziba. De komolyan, látszik, hogy vicces lesz, laza, eredeti, tele tökös akciójelenetekkel és bravúros vizuális megoldásokkal, ráadásul ott van benne Michael Cera (nekem Cerka), aki ha lány lennék vagy meleg, nekem totál bejönne. Aki szerette a Vaskabátok-at, a Ha/ver-t vagy a Zombieland-et - és ezeket mindenki szerette, nem? - azoknak ezt a filmet kötelességük lenne megnézni. És nem DVD-n, vagy laptopon, fülhallgatóval torrentről, hanem MOZIBAN. Mert a filmek oda készülnek, ott kell őket megnézni, ott kelnek életre a sötétben a nagyvásznon, idegenekkel körülöttünk, popcornnal és kólával a kézben. Egyébként Mark Romanek a twitterjén kábé 2 hónappal ezelőtt ódákat zengett erről a filmről és mindenkit küldözgetett, hogy menjen el megnézni - úgyhogy már csak miatta is illene. Szóval én ott leszek és megnézem. Kétszer is. Egyszer magam miatt, aztán meg mert Romanek kérte.

Sugár Bertalan (31 éves, popsztár ): A trailer első kockáiról Solondz Isten hozott a babaházban-ja jutott az eszembe, de öt másodperccel később szomorúan konstatáltam, hogy ez is csak egy agyonanimált, lúzerfejű kiskamaszokról szóló film, ahol a legtöbb tizenhatévest huszonéves feltörekvő hollywooderek alakítanak.  A film első ránézésre olyan, mintha Disneyék és egy pár Sundance-es arc dobta volna össze, kicsit vártam, hogy egy ponton Scooby Doo is felbukkan pszeudo-punkként, póráza végén Hannah Montana cameójával. A vicces-harcos-zenés előzetes tuti siker a 12-16-os célcsoportban, a hét ex szerencsét hozhat, nem csak Ramonának, de a filmnek is, mert mesterlövészből és törpéből is pont annyi volt. Ebben az életben biztos nem fogom már látni ezt a filmet, ezért nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki nem velem akar mozizni.

Forrás: [origo]
Scott Pilgrim a világ ellen | Mary Elizabeth Winstead és Michael Cera

Déri Zsolt (37 éves, zenei újságíró ): Örülnék, ha ezt a filmet bemutatnák nálunk is moziban, mert én moziban szeretem megnézni, amit lehet. Viszont az előzeteseket - ha már az első fél percből eldöntöttem, hogy érdekel a film - soha nem nézem végig, mert túl sok jelenetet lelőnek előre. Most a kedvetekért kivételt tettem, és így csak még biztosabb vagyok benne, hogy ez lehet a nagyon kevés kivétel egyike, mikor elég szellemesen sikerül képregényt mozivászonra adaptálni. A rendező előző vígjátékai is nagy kedvenceim voltak - azokat is moziban néztem meg, ezt is ott szeretném.

Fekete Xénia (34 éves, MILF ): Ezt a fimet csak szorult helyzetben nézném meg, például ha a lakásomban éppen a takarítónő dolgozna, és muszáj lenne egy közeli moziban elütnöm két órát.

Tövisházi Ambrus (34 éves, zeneszerző ): Két dolog miatt nézném meg ezt a filmet, az egyik Michael Cera, aki milyen jó volt a miben is? Ja, a Junó-ban. A másik meg hogy a nagyobbik lányomat Ramónának hívják. Hál istennek, mivel még nem tud beszélni, egyelőre nem lehet lila a haja. Egy komoly érv viszont a film ellen szól, a mítikus felütés és a rockolás hasonlít a Tenacious D, avagy a kerek rockerek című kicsit vicces, de inkább rémes-fárasztó filmre, úgyhogy összességében köszönöm, de inkább nem vennék jegyet rá.

Olvasnivaló: Scott Pilgrim és az ő imádnivalón dedós világa - kritika a képregényről
Olvasnivaló: Cikkeink a Scott Pilgrim-filmről