Tony Curtist, a magyar származású filmlegendát hétfőn helyezik örök nyugalomra Las Vegasban, a Palm Green Valley Temetőben. A magyar kormány nevében Bokor Balázs Los Angeles-i főkonzul nyilvánítja részvétét a családnak.

Forrás: [origo]
Tony Curtis

Curtis 85 éves korában, szerda éjjel hunyt el hendersoni otthonában, Las Vegas közelében. A színész hatodik felesége, a nála 45 évvel fiatalabb Jill Vandenberg egy televíziós műsorban azt nyilatkozta, hogy Curtis csendben, álmában távozott. "A szíve sok olyan dolgot túlélt, ami egy hétköznapi ember megölt volna. Ezúttal a szíve készen állt a távozásra".

"Tony és én szegény családból való, zsidó gyerekek voltunk, akik nem hittek a szerencséjüknek, hogy hollywoodi sztárrá nőhetik ki magukat" - nyilatkozott az Entertainment Weekly című lapnak a 94 éves Kirk Douglas, aki a Spartacus címszereplőjeként játszott együtt Tony Curtisszel.

Forrás: [origo]
Tony Curtis és Kirk Douglas a Spartacus című filmben

Kim Novak, aki 1980-ban szerepelt együtt vele A kristálytükör meghasadt című filmben, "elbűvölő férfinak" nevezte a színészt, aki mindig derűlátóan nézett az élet dolgaira. Hugh Hefner, a Playboy alapító tulajdonosa "igazi sokknak" nevezte Curtis távozását. Hollywoodban a rajongók virágokkal borították el Curtis csillagát a Hírességek sétányán.

A közép-európai idő szerint 19 órakor kezdődő hétfői gyászszertartáson jelen lesz Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i magyar főkonzul, aki a magyar kormány nevében fejezi ki együttérzését a színész családjának. A temetést halotti tor követi a Las Vegas Stripen fekvő Luxor szállodában.