A Hollywood Reporter híradása szerint a Los Angeles-i bíróság egy év börtönbüntetésre és 100 ezer dolláros pénzbírságra ítélte John McTiernan rendezőt, aki olyan filmeket jegyez, mint a Drágán add az életed, Ragadozó és a Vadászat a Vörös Októberre. McTiernant két különböző vád miatt ítélték el: hamisan tett vallomást és hazudott az FBI-nak egy telefonlehallgatásos ügy kapcsán. Az ítélet ellen még lehet fellebbezni.

Forrás: [origo]
John McTiernan a Rollerball - Könyörtelen játék forgatásán

McTiernan fizetett Anthony Pellicano magánnyomozónak (aki jelenleg 15 éves börtönbüntetését tölti), hogy az illegálisan hallgassa le Charles Roven producert, akivel McTiernan a Rollerball - Könyörtelen játék című filmen dolgozott együtt. (Ebben az alkotásban egy kis szerepben feltűnik a magyar színésznő, Dobó Kata is.)

McTiernan ügye még 2006-ban robbant ki, amikor egy este hívást kapott egy Pellicano után nyomozó FBI-ügynököktől. A rendező letagadta, hogy megbízást adott a magánnyomozónak. Kiésőbb kiderült, hogy hazudott. Üdvédje betegségével és fáradtságával próbálta kimagyarázni a hamis tanúvallomást, de a bíró nem fogadta el a védekezést.