Ha más okból nem is, amiatt mindenképpen emlékezetesek a Mission: Impossible-filmek, hogy minden rész felvonultat legalább egy iszonyatosan szép nőt. Emmanuelle Béart-ral indított a sorozat, a második epizódban jött Thandie Newton, majd Michelle Monaghan. Már korábban írtuk, hogy a negyedik részben szerepelni fog az elragadó Paula Patton, most pedig kiderült, hogy Tom Cruise egyik ellenlábasát Léa Seydoux fogja alakítani. A 25 éves francia színésznő neve még nem csenghet túl ismerősen az olvasók számára, ezért tekintsük át képekben eddigi karrierjét!

Forrás: [origo]
Léa Seydoux

Seydoux 2006-ban tűnt fel a nálunk is bemutatott Majdnem bombanők című tinivígjátékban.

Forrás: [origo]
Majdnem bombanők | Léa Seydoux (balról a második)

A színésznő számára az igazi áttörést a La Belle Personne című dráma jelentette, amelynek értékeit Inkei Bence kollégánk a következőképpen foglalta össze: "Hiteltelen, hazug, felszínes, végtelenül ostoba giccs, amiben az összes szereplő elmondhatatlanul ellenszenves, egydimenziós idióta." Ez a film jövő év elején fog megjelenni nálunk DVD-n.

Forrás: [origo]
La Belle Personne | Léa Seydoux

Seydoux ezután a Becstelen brigantyk nyitójelenetében tűnt fel, mint a könnyen megfélemlíthető földműves, Monsieur LaPadite egyik lánya.

Forrás: [origo]
Becstelen brigantyk | Léa Seydoux és Christoph Waltz

Következő szerepét a Russell Crowe-féle Robin Hood-filmben kapta. Ő volt Földnélküli János angol király fehérmájú második felesége.

Forrás: [origo]
Robin Hood | Léa Seydoux és Oscar Isaac

A tavalyi velencei filmfesztiválon láttuk ápolónőként a Lourdes című filmben, amit hamarosan itthon is bemutatnak. Sokáig úgy volt, hogy Seydoux is elkíséri a filmet Magyarországra, de tegnap lemondta az utazást, így sajnos nem interjúzhatunk vele személyesen.

Forrás: [origo]
Lourdes | Léa Seydoux és Bruno Todeschini

Ezután a Plein Sud című road movie-ban láttuk az idei Berlinalén. Ez az alkotás egy olyan döbbenetes jelenettel indul, amelyben Léa Seydoux az alábbi piros bikiniben jár kéjes táncot egy tisztáson. Másra nem is emlékszünk ebből a filmből.

Forrás: [origo]
Plein Sud | Léa Seydoux

Idén Cannes-ban Louis Garrel Petit tailleur című rendezésében alakította a főszereplő srác szerelmét.

Forrás: [origo]
Petit tailleur | Léa Seydoux

Legközelebb Woody Allen nyáron forgatott Midnight in Paris című vígjátékában láthatjuk. A Mission: Impossible 4-ben Seydoux mellett a másik gonosz embert a Gettómilliomos tenyérbemászó műsorvezetője, Anil Kapoor alakítja majd.