A Sony stúdió bejelentette, hogy Marc Webb decembertől forgó Pókember-filmjében Rhys Ifans (Sztárom a párom, Kitartó szerelem, Rockhajó) játssza a főgonoszt.

Forrás: AFP
Rhys Ifans az idei Berlinalén

Most lehet találgatni, hogy a walesi színész (akinek a nevét egyébként "rísz ivensz"-nek kell ejteni) kit formál meg, a Deadline blog szerint valószínűleg a Zöld Manót, mert a film női főhőse Gwen Stacy (Emma Stone) lesz, és a képregényekben Stacy és a Manó szerepel együtt, ugyanakkor olyan pletykákat is hallottak, hogy Pókember (Andrew Garfield) Venommal száll szembe. Utóbbi számunkra nem tűnik túl valószínűnek, hiszen a stúdió célja a sorozat teljes megújítása, furcsa lenne, ha pont azzal a gonosszal folytatnák, aki az előző trilógia végén is szerepelt.

Kiegészítés (2010.10.14.): Ma kiderült, hogy Rhys Ifans Lizardot (Gyík) formálja meg a filmben. Lizard eredetileg egy Dr. Curt Connors nevű fickó, aki elveszíti a fél karját. Hüllő-DNS segítségével próbálja meg visszanöveszteni a végtagot, azonban a kísérlet nyomán félig hüllővé változik.