Galéria: Angelina Jolie és Brad Pitt a Rózsák terén
Galéria: Fotók az Angelina Jolie-film szerdai forgatásáról

Az Angelina Jolie által rendezett bosnyák szerelmesfilm szerdai forgatási helyszíne a VII. kerület egyik templomkertje és a környező utcák. A Rózsák terén - a Dohány és az Izabella utca találkozásánál - az elmúlt éjjel készültek el a háborús időket imitáló utcarészletek: a kerítés tetején szögesdrót, homokzsákok mindenütt, szétzúzott autók, kőtörmelékek és jugoszláv katonai teherautók teremtik az atmoszférát. 


A templomkertben álló nagy kockaállványzatot - az úgynevezett soft boxot, melyre belülről rengeteg lámpát szereltek és fehér vászonnal takarták le az esti jelenetekhez szükséges szórt fény érdekében - egy daru emeli a helyszín fölé.


A forgatás kora reggeltől zajlik, az egyik látványosabb és hangosabb jelenetben a greenscreenhez használt zöld anyaggal letakart templomkapuban lőttek le egy színészt.


A szokásos fekete kabátját viselő Jolie és stábja hatékonyan, minden felhajtás nélkül dolgozik, nem forgatják túl a jeleneteket, viszonylag gyorsak az átállások. A forgatást holnap fejezik be a téren.

Dél körül megjelent a helyszínen Brad Pitt is, aki önjelölt standfotósként vesz részt a munkában.