Vágvölgyi B András Kolorádó Kid című "flaszter westernje" avagy "Kádár noirja" két fronton támad: a film mellé regényváltozat is készült a sztoriból, és utóbbit most játékunkon megnyerheted.

Forrás: [origo]

Az '56-ban kezdődő történet főhőse Kreuzer Béla (a filmben Nagy Zsolt), egy kisstílű pesti bűnöző és buliarc, aki belekeveredik a forradalomba, amiért később tizenöt évre lecsukják. A sajtóanyag megfogalmazása szerint ezután "besúgás, ügynökök, árulások egymásra torlódó sora követi egymást: de a 'pesti srác', a 'szent suhanc' elpusztíthatatlan".

Az elsősorban újságíróként, íróként ismert Vágvölgyi B. András saját filmje alapján, börtönnaplók és vamzerjelentések (azaz besúgók jelentései) felhasználásával írta meg a könyvet. "A történelmi igazságot kereste, és megírta az árulás és a bosszú nagyon is emberi történetét a forradalom és a diktatúra díszletei között".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Vágvölgyi B. András Quentin Tarantinóról írt könyvet.

A nyertesek: Balázsi Gabriella, Hargitai Viktória, Kovács Éva, Nagy Annamária, Sebestyén Léna, Siklói Piroska, Szeredi Ágnes, Dr. Tama István, Tanács Andrea, Tilinger Gábor

Gratulálunk!