Steven Spielberg már leforgatta a legendás belga képregény alapján készült The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn című filmjét, de a motion capture-technikával készülő filmnek még hosszú utómunka-folyamaton kell átmennie, mielőtt jövő karácsonykor a mozikba kerül. Az Empire magazin kiadta az első képeket a filmből, amelyek őszintén szólva nem éppen letaglózók.

Forrás: [origo]

A magazin címlapján Tintint (Jamie Bell), a riportert és foxi kutyáját láthatjuk a képregényekből ismert fizimiskával, az egyik jelenetfotón Haddock kapitányt (Andy Serkis), a másikon pedig a tengeren hányódó Tintint, Haddockot és a kutyát csodálhatjuk meg. A motion capture-től általában nem vagyunk elájulva, ráadásul a James Cameron által alkalmazott performance capture már elkényeztetett bennünket annyira, hogy elvárjuk, hogy a színészek vonásai köszönjenek vissza a rajzolt figurákról, úgyhogy kicsit csalódottak vagyunk, hogy sehol nem látunk egy csibészes Jamie Bell-mosolyt.

Forrás: [origo]

Ugyanakkor a film producere, Peter Jackson az Empire-nek elmondta, hogy éppen az volt a céljuk a motion capture-rel, hogy a képregény alkotójának, Hergének a rajzait adják vissza, csak éppen fotorealisztikus formában. Kiderült az is, hogy annak ellenére, hogy Jackson a belátható jövőben A hobbit-filmeken dolgozik majd, továbbra is tervezi, hogy valamikor megrendezi a Tintin folytatását, esetleg folytatásait.