A Napozz Holddal című Kispál-koncertfilm forgalmazói ma sajtótájékoztatón jelentették be a szigetes búcsúkoncerten felvett film bemutatásának részleteit. A legfontosabb információ, hogy a film nem kerül hagyományos moziforgalmazásba, hanem egyetlen estén, november 24-én lehet majd megnézni az ország számos mozijában. Egyelőre még nem állt össze a filmet vetítő mozik teljes listája, de a hivatalos honlapon követhető lesz, hogy mely mozik szálltak be a buliba, és ha van olyan város, ami nem szerepel a listán, de egy helyi közösség szeretné látni a filmet, a forgalmazók megszervezik nekik a vetítést.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=WCEkGFGI7Se7KEpF
A Napozz Holddal előzetese

A különleges vetítésre 3000 Ft-ba kerül majd a jegy, ami elsőre talán soknak tűnhet, viszont mindenki, aki jegyet vált, megkapja a filmet a kimaradt jeleneteket és rajongói videókat is tartalmazó dupla DVD-n is. Ráadásul az első ötszáz eladott jegy 10%-os kedvezménnyel kapható online jegyvásárlás és OTP bankkártyás fizetés esetén.

A film rendezője, Merényi Dávid a sajtótájékoztatón elmesélte, hogyan született meg a Napozz Holddal ötlete: "Mikor meghallottam a rádióban hogy feloszlanak, azonnal felhívtam a Lovasit, hogy ezt én szeretném megcsinálni. És azt is tudtam, hogy ezt a koncertet fényképezőgépekkel fogom felvenni. És sikerült. És közben nem egyszer úgy éreztem, hogy ez olyan, mint amikor gyerekkoromban legóztam: addig építettem éjjel azt a nagy tűzoltóságot, míg el nem aludtam mellette, és reggel, mikor kinyílt a szemem, az volt az első, hogy odaültem és folytattam. Na hát azóta most először éreztem ilyet."