Wesley Snipes színész csütörtökön bevonult a pennsylvaniai Lewis Run-i McKean Szövetségi Korrekciós Intézetbe, hogy megkezdje hároméves szabadságvesztése letöltését. A Penge-filmek főszereplőjét még 2008-ban ítélték el, mert 1999 és 2001 között nem adott le adóbevallást, és 15 millió dollárral károsította meg az államot. Snipes fellebbezett a döntés ellen, de a bíróság nem volt hajlandó újratárgyalni az ügyet. Snipes azzal védekezett, hogy a tanácsadójára hallgatva nem vallotta be azt az adót, amit 40 millió dolláros jövedelme után kellett volna bevallania. Ügyvédje a legfelsőbb bírósághoz fellebbezett.

Forrás: AFP

Snipes a börtönbe vonulása előtt, Larry King műsorában a CNN-en azt kifogásolta, hogy a média úgy állította őt be, mintha egy adócsaló szervezet szellemi irányítója lenne. King műsorában Snipes negatív kivételezésre is panaszkodott, és azt állította: amióta Bronxban felnőtt, mindig is törvénytisztelő polgár volt. Saját állítása szerint Snipes az adótartozást már befizette.

Az ügyben illetékes esküdtszék egyébként elhitte azt az érvelést, hogy Snipes adótanácsadói megtévesztésének áldozatává vált és februárban csak szabálysértésben találta vétkesnek. Az adócsalás és az összeesküvés vádja alól azonban felmentette a filmsztárt, akinek ügyvédjei szerint a védencükre kiszabott büntetés figyelmen kívül hagyja a testület ítéletét. A műsorban felolvasták az egyik esküdt, Frank Tuttle írásos nyilatkozatát arról, hogy a 12 fős testületből hárman már a tárgyalás előtt meg voltak győződve Snipes bűnösségéről.