Novemberben írtuk, hogy bizonytalanná vált a tavalyi cannes-i filmfesztiválon bemutatott Pál Adrienn mozipremierje, mert nem sikerült rendezni a film zenei jogdíjait (ami egy több tízmillió forintos tétel), valamint az MMKA-tól sem kapták meg a moziforgalmazásra fordítható korábban megítélt támogatást. A filmet gyártó KMH Film ma bejelentette, hogy a Pál Adrienn eredetileg 2011. január 13-ára kitűzött mozipremierjét határozatlan időpontra elhalasztja.

Forrás: [origo]

Pál Adrienn-t gyártó cég képviselője közölte továbbá, hogy az elmúlt hetekben mindent megtettek, hogy a film szerzői jogi problémáit megoldják, de továbbra sem sikerült anyagi fedezetet biztosítani a kifizetetlen tételekre. "Felelős forgalmazást sem a gyártó, sem a forgalmazó nem végezhet ezek tisztázása nélkül, így a problémák rendezésig semmilyen nyilvános vetítésre nem tudja a filmet rendelkezésre bocsátani." - áll a KMH Film közleményében.

A Cannes-ban a FIPRESCI-díjjal elismert alkotást az elmúlt hónapokban több tucat nemzetközi fesztiválon vetítették, itthon eddig mindössze két fesztiválon, a CinePécsen, illetve a miskolci CineFesten láthatták a nézők.

Olvasnivaló: Utazás a hájredők mögé - kritikánk a Pál Adrienn-ről
Néznivaló: Így mutatkozott be Cannes-ban a Pál Adrienn