Műpénisszel tesztelték az amerikai tetovált lányt

2011.01.13. 16:46

A neves újságíró, Lynn Hirschberg volt olyan szerencsés, hogy elutazhatott Stockholmba, David Fincher A tetovált lány-ának a forgatására, ahol a W magazin számára interjút készített a rendezővel, és megtudott jó pár érdekességet a filmről, ami az Egyesült Államokban karácsonykor kerül majd a mozikba.

Sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy Fincher a törékeny Rooney Marára osztotta Lisbeth Salandernek, a szinte pszichopata, semmitől sem visszariadó hackernek a szerepét, aki nemi erőszakot is elkövet a film során. De Fincher - aki a Social Network-ből ismerte a 25 éves lányt, ahol Mark Zuckerberg barátnőjét alakította - azt állítja, hogy kezdettől fogva a futballdinasztiából származó Marát akarta a szerepre: "Lehet, hogy Rooney ezüstkanállal a szájában született, de kiegyensúlyozott és keményen dolgozik. A meghallgatásokon kijön, hogy ki milyen ember; nem könnyítettük meg Rooney dolgát, de egyszerűen tántoríthatatlan volt".

Forrás: W Magazine

A "nem könnyítettük meg a dolgát" azt jelenti, hogy Rooney Marának pont a megerőszakolós jelenetet kellett eljátszania: "Öt vagy hat lánnyal is eljátszattuk a megerőszakolós jelenetet. A csajoknak fel kellett rúgniuk egy műpéniszt a pasi fenekébe. Ez Salander nagyjelenete, látnunk kellett, hogy meg tudják-e csinálni" - magyarázza Fincher. Hogy pontosan ki volt ez az öt-hat színésznő, nem tudni, csak azt, hogy a nagy nevek némelyike miért esett ki: Natalie Portman három filmet forgatott le egymás után, úgyhogy teljesen kimerült volt, amikor A tetovált lány indult, Scarlett Johansson túl szexisnek bizonyult, Jennifer Lawrence pedig túl magasnak.

Forrás: W Magazine

Mara viszont jól bírja a strapát. Öt nappal azután, hogy Fincher megmondta neki, hogy övé a szerep, máris Stockholmba repült, ahol elkezdődött a motoros és kick boxos kiképzése, aztán pedig a fizikai átalakulása. Egyetlen nap leforgása alatt kifehérítették a szemöldökét, olyan frizurát csináltak neki, mintha magának vágta volna le a haját borotvával, és kilyukasztották az ajkát, a szemöldökét, az orrát és a mellbimbóját is. Korábban még a füle sem volt kilyukasztva, most fülenként négy-négy lyukat kapott. Mara azt mondja, az összes piercing közül ez fájt a legjobban.

Forrás: W Magazine

Fincher nem csak Marát formálta a képére, hanem Stieg Larsson regényét is, amelyen a film alapul: Steve Zaillian forgatókönyvíró megtartotta a könyv sötét hangulatát, de a sztorit sok ponton megváltoztatta. A Daniel Craig által megformált újságíró, Mikael Blomkvist kevesebbet csajozik, Salander még agresszívabb, a végét pedig teljesen megváltoztatták. Hirschberg szerint Fincherék fináléja izgalmasabb, ami könnyen hihető, mert a könyvnek pont az idétlen befejezése volt a gyenge pontja.

Forrás: W Magazine

A cikkben szereplő fotókat Jean-Baptiste Mondino készítette Rooney Maráról a W magazin számára.