Péterfy Bori is felbukkan az új websorozatban

2011.01.19. 17:55

Pater Sparrow, az 1 című film rendezője már régóta tervezi, hogy webes sorozatot készít, és terve hamarosan testet ölt a Hodor Aura nyilvánvaló titkaicímű sorozatban. A sorozat első négy részét január végén forgatja majd, és kora tavasszal indulhat el a neten a sorozat. Amennyiben az első részeket elegen megnézik, tízrészes évad készülhet belőle, melyet további évadok követhetnek.

Fotó: Hektor
Fátyol Hermina a Hodor Aura nyilvánvaló titkai hangulatfotóján | Fotó: Hektor

Az Aurá-t úgy kell elképzelni, "mint egy képregény-filmet képregény nélkül": a 2-3 perces epizódok egy-egy szituációt mesélnek el, mint egy néhány kockából álló képregénypanel. Olyan szempontból is a képregények felépítését tükrözi majd a sorozat, hogy bármikor be lehet kapcsolódni, mert az epizódok önmagukban is értelmezhetők.

A "fekete-fehér, erősen kísérleti" sorozat operatőre Erdély Mátyás (Macerás ügyek, Delta) lesz. Fátyol Hermina (Aliz és a hét farkas, Magasfeszültség) játssza az Aura nevű főhősnőt, aki a rendező megfogalmazásában "elsősorban megfigyelőként van jelen, inkább vizuálisan kommunikál, nem nagyon verbalizál, vagy ha mégis, furcsa reakciói vannak. Az ő látásmódján keresztül mutatjuk be a világot, ahol a sorozat játszódik".

És bár ez a világ "beteg, groteszk, következmények nélküli" és a "kafkai Budapest" lepusztult kelet-európai városként jelenik meg benne, a sorozat hangvétele mégis leginkább komikus, "a saját magunkon röhögés" jellemző a megközelítésére. "Olyan helyzeteket találtunk ki, amik tényleg megtörténhetnek és túllöktük őket a dramatikus pontokon" - mondja a rendező. A bizarr, de humoros helyzetekre egy konkrét példát említ: fiatalok fiktív szavakat használó szlengben beszélnek egymással, ezzel karikírozva a fiatalok valós beszédstílusát.

Fotó: Hektor
Fátyol Hermina a Hodor Aura nyilvánvaló titkai hangulatfotóján | Fotó: Hektor

Sparrow tervei szerint Fátyol Herminán kívül lesz még néhány állandó szereplője a sorozatnak (köztük Vasvári Emese és Moskovits Krisztina), és minden epizódban lesz egy vendégszínész is. Péterfy Bori, Szabó Simon és Sárosdi Lilla már egész biztos, hogy felbukkan egy-egy cameo erejéig. Bár a rendező azt mondja, ez lesz az eddigi "leginkább magyar identitású" produkciója, az alkotók reménykednek abban, hogy külföldön is kíváncsiak lesznek a sorozatra, ezért magyar nyelven, de kezdettől angol felirattal készítik majd az epizódokat.

Az Aurá-t a Katapult Film Kft. gyártja, a producer, Angelusz Iván elmondta, hogy "egyelőre saját zsebből finanszírozzuk, de felmértük a piacot, és szeretnénk, ha hosszútávon ez nem csak művészi kaland lenne, hanem gazdasági vállalkozás is, ami eltartja a sorozat stábját. Tervünk, hogy szerzünk egy főszponzort, aki "örökbe fogadja" Aura karakterét." Angelusz leginkább egy telekommunikációs céget tud elképzelni szponzorként, hiszen sorozatuk hetente frissülő mozgóképes tartalom, ami okostelefonokon is életre kelhet.