Keanu Reevesnek egy komplett japán falut építenek Rákospalotán

2011.01.21. 21:04

Február végén kezdik forgatni a rákospalotai Raleigh stúdióban a Keanu Reeves főszereplésével készülő 47 Ronin című 3D-s szamurájos filmet. Az [origo] filmklub informátora a napokban a helyszínen járt, és arról számolt be, hogy nagyobb részben már elkészültek a grandiózus díszletek: felépítettek egy teljes japán falut, továbbá négy darab, egyenként hat méter magas félbevágott hajóbelső várja Keanut és munkatársait.

Forrás: [origo]

A 47 Ronin a tizennyolcadik században játszódik, és egy csapat szamurájról szól, akik felkerekednek, hogy megbosszulják gazdájuk meggyilkolását. Reeves a csoport vezetőjét, Hirót alakítja, rajta kívül egyedül a 35 éves japán színésznő, Ryoko Yonekura van feltüntetve szereplőként a film IMDb-oldalán, de múlt szombaton felröppent a hír, hogy két óriási sztár, Ken Watanabe (Az utolsó szamuráj, Eredet) és Tadanobu Asano (Ichi the Killer, Mongol) is játszani fog az alkotásban. A fantasy-akciófilmet az eddig reklámfilmesként jeleskedő Carl Rinsch rendezi.

A Screen Daily keddi híre szerint a stáb hét-nyolc héten keresztül fog forgatni a Raleigh stúdióban és egyéb Budapest-környéki helyszíneken. Magyar részről a Mid-Atlantic Films Kft. szolgálja ki a produkciót, amely korábban olyan filmek létrehozásában segédkezett, mint a Pokolfajzat 2, a The Borgias című kosztümös tévésorozat, valamint a Monte Carlo című tinivígjáték. A 47 Ronin amerikai bemutatója 2012. november 21-én lesz.