Az Ain't It Cool News egyik informátora számolt be arról, hogy Keanu Reeves a napokban előadást tartott a londoni színiakadémián, és ennek keretében háromnegyed órán keresztül kérdezgethettek tőle a diákok. Természetesen szóba jött a Mátrix-sorozat esetleges folytatása is, amellyel kapcsolatban a színész izgalmas részletekkel szolgált.

Forrás: [origo]

Keanu elmesélte, hogy a karácsonyi szünetben együtt ebédelt a Wachowski testvérekkel (ők írták és rendezték az első három részt), akik elárulták neki, hogy már megírták a Mátrix 4 és 5 forgatókönyvének vázlatát, valamint találkoztak James Cameronnal, és megbeszélték a 3D pozitívumait és negatívumait, és olyan látványvilággal terveznek előrukkolni, amilyet még nem látott a világ. Keanu kijelentette, hogy tisztában van azzal, hogy milyen kaliberű film lehet csak méltó a Mátrix címre, és hogy az új epizódok olyan mértékben fogják forradalmasítani az akció sci-fi műfaját, mint azt az első rész tette.

A Wachowski testvérek jelenleg a Cloud Atlas című nagyszabású filmen dolgoznak, amelynek forgatása tervek szerint a nyáron kezdődik, így leghamarabb jövőre vághatnak bele a Mátrix-folytatásokba.

A Mátrix első három része világszinten összesen több mint 1,6 milliárd dollár bevételt hozott, maga Keanu Reeves 260 millió dollárt keresett a sorozattal.

KIEGÉSZÍTÉS: A Sreen Rant újságírója megtudta a London International School of Performing Arts egyik munaktársától, hogy Keanu Reeves nem járt az iskolájukban, magyarul kamu az egész sztori a Mátrix-folytatásokról.

Illusztráció: Keanu Reeves a Mátrix - Újratöltve című filmben.