Ha az ember nem csak Olivia Wilde szokás szerint figyelemre éhes oldalcickójára fókuszál a Vanity Fair hagyományos évi Hollywood számának címlapján, akkor két oda nem illő dologra is felkaphatja a fejét. Az egyik egy mini bárszéken somolygó oroszlánbébi, a másik pedig a 80 éves Robert Duvall, aki pont egy szokatlanul fiatalra sikeredett mezőnyben maradt le élete hetedik Oscar-jelöléséről. Itt van viszont az első Oscar-jelölésének örvendő Jesse Eisenberg (Social Network - A közösségi háló), Jennifer Lawrence (Winter's Bone) és a ceremónia házigazdájának szerepét is ellátó James Franco (127 óra). Némileg random választásnak tűnik egyébként leendő műsorvezetőtársa Anne Hathaway, de ezzel a színésznő legalább a címlap fő részére kerülhetett, csakúgy, mint szereplőtársa a díjesőből kimaradt Szerelem és más drogok-ból, Jake Gyllenhaal.

Forrás: [origo]
A Vanity Fair címlapja | Nézd meg nagyban!  | Nézd meg óriásiban!

A harmadik szmokingos férfi a borítón nem más, mint a People magazin által tavaly a világ legszexisebb férfijának választott Ryan Reynolds, akit azon kívül, hogy ő is jól néz ki, sok más nem köt össze a mellette pózoló színészekkel, ráadásul helyette sokkal szívesebben látnánk itt egy másik Ryant (Gosling  - Blue Valentine). Ha jobban megerőltetjük magunkat, annyi azért beugorhat, hogy Reynolds karrierje legjobb kritikáit kapta tavaly egy Franco 127 órá-jához hasonlóan szorult helyzetbe került karakter (Buried - egy koporsóba zárva tölti az egész filmet) megformálásáért. Az Oscar-versenyben egyébként sajnos egyre rosszabb pozícióba kerülő, eredeti éllovas, a Social Network - A közösségi háló nem csak a főszereplőjét, de az Oscar által ignorált Andrew Garfieldet és Rashida Jonest is feljutatta a legmenőbb hollywoodi tehetségeket felvonultató címlapra. Feltűnően hiányzik viszont Rooney Mara, aki időközben A tetovált lány amerikai verziójával már saját címlapokat kap, helyette helyet szorítottak viszont a svéd tetovált lánynak, Noomi Rapace-nak.

Forrás: [origo]
Jake Gyllenhaal és Anne Hathaway a Vanity Fair címlapjának fotózásán

Oscar-jelölt filmet képvisel Mila Kunis (a Fekete hattyú-ért volt esélyes mellékszereplői nominációra, de hiába) és Joseph Gordon-Levitt (Eredet) is, de azt csodáljuk, hogy utóbbiból a sokkal inkább új reménységnek számító Tom Hardy-t nem sikerült bepalizni a fotózáshoz. A könnyebb, Oscarra nem pályázó műfaj képviseletében viszont itt van a Tron két fiatal sztárja, Olivia Wilde és Garett Hedlung. A tavalyi Vanity Fair Hollywood Issue címlapot rengetegen kritizálták amiatt, hogy kilenc lány közé egyetlen színesbőrűt sem válogattak be, ami különösen annak fényében volt feltűnő, hogy Gaby Sidibét a Precious-ért tavaly Oscarra is jelölték. Százötven kilós színész persze idén sem kerülhetett a Vanity Fair címlapjára, de az afroamerikaikkal kapcsolatos mulasztást pótolták és a tavalyi Oscar-nyertes A bombák földjén mellékszereplőjét, Anthony Mackie-t szépen beállították a két legjobb csaj közé.  A már említetteken kívül hiányzik még pár arc erről a csoportképről, pl. Hailee Steinfeld (A félszemű), Elle Fanning (Somewhere), Michael Cera (Scott Pilgrim a világ ellen) - de talán majd jövőre.

További képek a Vanity Fair hollywoodi számának címlapfotózásáról: