Dadogás, utazás, robbantás - premierek

Vágólapra másolva!
A héten megérkezik a magyar mozikba a legnagyobb Oscar-esélyes, a szokás szerint idétlen Jack Black és az akció-üzemmódban pörgő John Travolta.
Vágólapra másolva!

A király beszéde / The King's Speech - 2010

Miről szól? V. György angol király kisebb fia dadogással küzd, ami különösen akkor válik problémássá, amikor bátyja lemond a trónról, így gyorsan bele kell szoknia abba, hogy ő lesz VI. György. Szerencsére a felesége talál egy kissé rigolyás, de remek szakembert, aki segíthet.

Ki a rendező? Tom Hooper, aki eddig főleg tévéfilmeket csinált, köztük a Helen Mirren-féle Elizabeth-et és a Longford-ot.

Kik a szereplők? VI. Györgyöt Colin Firth formálja meg, feleségét Helena Bonham Carter játssza. A furcsa terapeuta Geoffrey Rush, a báty Guy Pearce.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a szép kerekre suvickolt kosztümös meséket.

Mit mondunk még a filmről? Kosztümös filmekre mindig van igény, mert elhitetik velünk, hogy régen minden szebb és jobb volt. Volt még erkölcs és nemesség, és e kettő kötelezett is valamire. A király beszéde tovább táplálja ezt az illúziót, miközben Anglia legjobb színészeiben, és előkelő kulisszáiban gyönyörködünk. A valóságot meg kéretik nem firtatni. Olvasd el kritikánkat!

* * *

Gulliver utazásai / Gulliver's Travels - 2010

Miről szól? Gulliver egy újság postázójában robotol, amíg rá nem veszi az egyik helyes szerkesztőt, hogy elküldje őt tudósítani a Bermuda háromszögbe. Gulliver azonban utazása során egész mást talál, mint, amire számított: az apró emberkékkel benépesített Liliputot.

Ki a rendező? Rob Letterman, aki legutóbb a Szörnyek az űrlények ellen-t csinálta.

Kik a szereplők? Gullivert Jack Black alakítja, a szerkesztőnő Amanda Peet (Melinda és Melinda, 2012), a liliputiak közt megtalálni Jason Segelt (Lepattintva) és Emily Bluntot (Az ördög Pradát visel) is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik bármin nevetnek, amit Jack Black csinál.

* * *

Párizsból szeretettel / From Paris with Love - 2010

Miről szól? Az amerikai nagykövetség Párizsban dolgozó munkatársa azt a feladatot kapja, hogy segítsen egy idevezényelt titkosügynök akciójában.

Ki a rendező? Pierre Morel, aki pár éve az Elrabolvá-ban Liam Neesont akcióztatta a francia fővárosban.

Kik a szereplők? A titkosügynököt a tarra nyírt és hülye arcszőrzettel ellátott John Travolta alakítja, segítője a szintén hülye bajuszt viselő Jonathan Rhys Mayers (Matchpoint, Tudorok).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik lövések és robbantások morajával rántják ki magukat a téli depresszió szorításából.