Natalie Portman csak szexre vágyik, Keira Knightley szerelmes lesz - premierek

Vágólapra másolva!
Natalie Portman szexbarátot tart, a New York-iak és a kerti törpék szerelmesek lesznek, a dánoknál és a törököknél kitör a dráma a családban, Keira Knightley kapcsolatba kerül az alvilággal, Izlandon lagzi készül, és megláthatjuk a kelet-magyarországi nyomort a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Csak szexre kellesz / No Strings Attached - 2011

Miről szól? Az előző kapcsolata után lábadozó Adam és a hiperelfoglalt Emma egymásba gabalyodik, és úgy dönt, hogy kizárólag szexre alapuló viszonyba kezdenek.

Ki a rendező? Ivan Reitman, aki olyan pompás vígjátékokat csinált korábban, mint a Szellemirtók és A szuper exnőm.

Kik a szereplők? A lányt Natalie Portman, a srácot Ashton Kutcher alakítja. Kevin Kline Adam híres apja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik valami ultrakönnyűt, de tényleg vicceset szeretnének.

* * *

Egy jobb világ / Haevnen - 2010

Miről szól? Az afrikai menekülttáborban dolgozó Anton és Dániában élő felesége, illetve a feleségét nemrég elveszített Claus sorsa keresztezi egymást, amikor fiaiak összebarátkoznak.

Ki a rendező? Egy kis hollywoodi kitérő után (A tűz martaléka) Susanne Bier (Hogy szeretsz?, Testvéred feleségét...) megint a hazájában rendezett.

Kik a szereplők? A dán film ismert arcai bukkannak fel: Antont Mikael Persbrandt (Jelenetek két házasságból) játssza, felesége Trine Dyrholm (Születésnap, Oké!), Claust Ulrich Thomsen (Születésnap, Ópium) alakítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik elviselnek egy kis szájbarágást a hatásosság mellett.

* * *

Gnómeó és Júlia / Gnomeo & Juliet - 2010

Miről szól? Gnómeó és Júlia egymásba szeretnek, csak az a bökkenő, hogy két ellenségeskedő kertitörpe-családból származnak.

Ki a rendező? Kelly Asbury, aki a Shrek 2 társrendezője volt.

Kik a szereplők? 3D-ben viszálykodó és évődő kerti törpék.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szerint okvetlenül szükséges Shakespeare-t 3D-s kerti törpékkel újragondolni.

* * *

Három majom / Üc maymun - 2008

Miről szól? Eyüp egy politikus sofőrje, akit börtönbe csuknak, mert magára vállal egy halálos gázolást, amit a főnöke követett el. Cserébe a főnök azt ígéri, anyagilag támogatja a feleségét és a fiát.

Ki a rendező? A török Nuri Bilge Ceylan, aki a Messzé-t és a Climates-t (Iklimer) csinálta.

Kik a szereplők? Eyüpöt a főállásban énekes Yavuz Bingöl játssza, aki Török Ferenc Isztambul-jában is fontos szerepet alakít. Felesége Hatice Aslan (Keleti játszma), fiuk Rifat Sungar.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a komor, de ütős drámákat.

* * *

London Boulevard / London Boulevard - 2010

Miről szól? Mitchell bűnöző, aki szakítani szeretne korábbi életével, és elszegődik testőrnek egy filmszínésznő mellé. A gengsztervilág azonban nem akarja elengedni.

Ki a rendező? Ez William Monahannek, A tégla és A sötétség határán forgatókönyvírójának rendezői bemutatkozása.

Kik a szereplők? Mitchellt Colin Farrell alakítja, a sztár Keira Knightley. Ray Winstone gengszterfőnökként kegyetlenkedik.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem unják még a jó útra térést választó gengszter kliséjét.

* * *

Örvény - 2011

Miről szól? Szerekes Csaba és munkatársa fél évre a Told nevű kelet-magyarországi faluba költözött, hogy megörökítsék a mélyszegénységben vergődő helyiek életét.

Ki a rendező? A dokumentumfilmeket és játékfilmeket is készítő Szekeres Csaba, aki többek közt a Nexus-t és a Kinder Garden-t csinálta.

Kik a szereplők? A falu lakói.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem félnek szembenézni a magyar nyomorral a moziban.

* * *

Fehér nászéjszaka / Brúdguminn - 2008

Miről szól? Egy dilis helyiekkel benépesített kis izlandi szigeten vagyunk, ahol az irodalomprofesszor Jón készül második házasságára egykori tanítványával, de megzavarják előtörő emlékei az első házasságáról.

Ki a rendező? Csehov Ivanov-ját Baltasar Kormákur (101 Reykjavík, Vérvonal) értelmezte újra ebben a tavalyelőtti Titanicon már bemutatott filmben.

Kik a szereplők? Jónt Hilmir Snaer Gudnason játssza, aki a 101 Reykjavík főszereplője volt, menyasszonyát Laufey Elíasdóttir (Egy apáról) alakítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik bírják a Kormákurtól megszokott bizarrul humoros, kicsit melankolikus hangvételt.

* * *

New York, I Love You / New York, I Love You - 2009

Miről szól? A Párizs, szeretlek! mintájára készült omnibuszfilmben a legkülönfélébb New York-iak szerelmes pillanataiba leshetünk bele.

Ki a rendező? Tíz híres filmes csinált egyet-egyet a kis epizódokból, köztük van Fatih Akin, Mira Nair és még Natalie Portman is.

Kik a szereplők? Többek közt Natalie Portman, Ethan Hawke, Orlando Bloom, Bradley Cooper, Andy Garcia és Christina Ricci.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem kérik számon a filmen a Párizs, szeretlek! invenciózusságát és játékosságát. Bemutató hétfőn, Valentin napon.