A berlini Der Tagesspiegel interjút közölt a szombat este Berlinben Ezüst medve díjat nyert Tarr Bélával, amelyben a rendező többek közt élesen bírálta a magyar kormány kultúrpolitikáját, és az újságírónak arra a kérdésére felelve, hogy foglalkoztatja-e a külföldre költözés gondolata, kijelentette, hogy "Magyar vagyok. Ez a kormány éppen most változtatja meg az alkotmányt, és húsz évnyi hivatali időre rendezkedik be. De mennie kell - nem pedig nekem."

Forrás: AFP
Tarr Béla az Ezüst medvével Berlinben

A HírTV ma reggeli cikke arról számol be, hogy Tarr Béla az interjú megjelenése óta találkozott Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárral, akinek azzal magyarázta az interjúban megjelenteket, hogy a lap félreértelmezhette a nyilatkozatát.
 
Szőcs a HírTV Kontraszt című műsorában elmondta, hogy "nagyon örültem Tarr Béla díjának, telefonon gratuláltam neki. Azt tudtam meg, hogy nem szó szerint azokat mondta, amiket a Tagesspiegel a szájába adott. Ezt nekem bizalmasan mondta el, nem tudom, hogy korrekciót kér-e. Tarr szerint a megjelentek szöges ellentétben állnak mindazzal, amit nyilatkozott."

Olvasnivaló: A Der Tagesspiegel Tarr Béla-interjúja magyar nyelven