Keanu Reeves megérkezett Budapestre

2011.02.28. 22:18

Hétfőn megérkezett Budapestre Keanu Reeves, aki a következő két hónapban a 47 Ronin című szamurájos filmet forgatja a rákospalotai Raleigh stúdióban. A 46 éves kanadai sztárszínész testőrök társaságában, sapkában a fején szállt ki egy magánrepülőgépből, és egy Range Roverrel azonnal a városba vitték.

Forrás: MTI
Keanu Reeves Budapesten | Fotó: Kovács Tamás (MTI)

A kosztümös film egy 18. századi igaz történeten alapul. Hőse egy csapat szamuráj, akik vezető nélkül maradnak (és így roninná válnak), miután uruk rituális öngyilkosságot kénytelen elkövetni egy udvari hivatalnok megtámadása miatt. A roninoknak két évnyi türelmes tervezés után végül sikerül megbosszulniuk egykori uruk halálát, ám mivel gyilkossá válnak, kénytelenek maguk is szeppukut elkövetni. Az elmúlt évszázadok alatt a szinte mitikussá vált történet a lojalitás, az áldozat, a kitartás és a becsület szimbóluma lett Japánban, ahol ma is nagy népszerűségnek örvend, és számos színpadi és filmes feldolgozást megért, még opera is készült belőle.

A Variety szerint a 3D-s film a mesterük halálát megbosszuló szamurájok történetének stilizált verzióját mondja el, A Gyűrűk Urá-ra jellemző fantasy- és a Gladiátor harci jeleneteihez hasonló látványelemekkel fűszerezve. A forgatókönyvet úgy alakították, hogy a részben ázsiai származású Keanu Reeves játszhassa az egyik harcost.

A 170 millió dolláros költségvetéssel készülő 47 Ronin-t az elsőfilmes Carl Rinsch rendezi, aki eddig főleg reklámokat készített. A film amerikai bemutatója 2012. november 21-én lesz.

Korábban: Keanu Reevesnek egy komplett japán falut építenek Rákospalotán