Mégsem mutatják be jövő héten Tarr Béla filmjét

2011.03.01. 12:43

Kiegészítés 2011.03.01. | 17:08: A Mokép és A torinói ló-t gyártó TT Filmműhely ma délután közös megegyezéssel felbontotta a film forgalmazásáról szóló szerződését. Nem lehet tudni, hogy a jelenleg forgalmazó nélkül maradt filmet mikor mutatják be.

Korábban úgy volt, hogy Tarr Béla A torinói ló című, a berlini filmfesztiválon Ezüst Medve-díjjal kitüntetett filmjének bemutatója március 10-én, jövő csütörtökön lesz, azonban a premiert elhalasztják. A ma délután megtartott forgalmazói klub (havonta megtartott gyűlés, amelyen a filmforgalmazók megbeszélik következő havi bemutatóikat) egyik résztvevőjétől úgy tudjuk, a gyűlésen elhangzott, hogy A torinói ló-t biztosan nem mutatják be március folyamán, és még az áprilisi bemutató is bizonytalan.

Forrás: Mokép
Bók Erika A torinói ló-ban

A hír először a Filmvilág twitterén jelent meg, ahol azt írták: "Állítólag a TT Filmműhely határozatlan időre visszavonta A torinói ló magyarországi bemutatóját.". A torinói ló-t forgalmazó Mokép sajtósa úgy nyilatkozott, hogy nincs felhatalmazva arra, hogy információt adjon arról, hogy mikor mutatják be a filmet, Tarr Béla pedig nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

A városban egyetlen A torinói ló-plakátot sem lehet látni tíz nappal a tervezett mozibemutató előtt, és a filmből eddig nem tartottak sajtóvetítést. Úgy tudjuk, a Mokép még nem is rendelt kópiákat a filmből.