Natalie Portman, aki a Dior divatház arca (Sofia Coppola által rendezett Dior-reklámját megnézheted itt), kemény hangú nyilatkozatban határolódik el a Dior eddigi fő tervezőjétől, John Gallianótól, aki állítólag többször is rasszista kijelentésekkel zaklatta egy párizsi bár vendégeit, és akiről egy videofelvétel is készült, amelyen elhangzik a szájából, hogy "szeretem Hitlert". Portman közleményében az áll, hogy "mélyen megdöbbentőnek és undorítónak találtam John Galliano megjegyzéseit a ma napvilágra került videóban. A videó ismeretében, illetve olyan zsidóként, aki büszke a származására, elhatárolódom Mr. Gallianótól".

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vedSB0441L1HqUh9
Videó John Gallianóról, amelyben kijelenti, hogy szereti Hitlert

A Párizsban élő Gallianót több mint öt órán keresztül hallgatta ki a párizsi rendőrség, miután múlt csütörtökön egy párizsi bárban, részegen állítólag rasszista kijelentéseket téve inzultált egy zsidó nőt és ázsiai barátját. A divattervező ügyvédje szerint a pár provokálta Gallianót, és a tervező nem tett rasszista kijelentéseket. A hétvégén egy másik nő is előállt azzal, hogy ugyanabban a bárban októberben Galliano rá is rasszista megjegyzéseket tett. A videó egy harmadik esetet rögzít, amikor Galliano egy bárban két nőre tesz antiszemita megjegyzéseket, és ekkor hangzik el a "szeretem Hitlert" megjegyzés is.

A Dior vezérigazgatója ma nyilvánosságra hozta, hogy rasszista kijelentései miatt a divatház megválik John Gallianótól. Sidney Toledano úgy nyilatkozott, hogy "határozottan elítélem John Galliano kijelentéseit, amelyek szöges ellentétben állnak azokkal az értékekkel, amelyeket Christian Dior egész életében képviselt".