Két nappal rövidebb lesz az idei Titanic

2011.03.30. 13:05

Múlt kedden írtuk, hogy bizonytalanná vált az idei Titanic Filmfesztivál megrendezése, mert a rendezvény sem a fővárostól, sem pedig a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól nem kapott támogatást, és az MMKA költségvetésének csökkentése miatt pedig eleve elesett a korábbi költségvetése több mint harmadától.

A Titanic mai sajtóközleménye szerint az anyagi nehézségek ellenére megtartják a fesztivált, de két nappal rövidebb lesz: április 8-án indul, és április 16-án ér véget. Jelentősen csökken a bemutatásra kerülő filmek száma, kevesebb lesz a vetítés is, és lesznek alkotások, amelyeket a fesztivál ideje alatt csak egyszer láthat a közönség. Kevesebb lesz a külföldi vendég, kisebb a Titanicon dolgozó stáb, és idén nem tudják felajánlani a fesztivál fődíjával járó 10 000 eurós jutalmat sem.

A megszorítások ellenére idén is számos filmet elkísér majd az alkotója, lesznek közönségtalálkozók, izgalmas szakmai programok, éjszakai vetítések, valamint a Titanic történetében először meglepetésfilm is szerepel a fesztivál kínálatában. A részletes program március 31-től megtalálható a fesztivál honlapján.