Műanyag hó és egy kiló hajzselé a Keanu Reeves-film forgatásán

2011.04.01. 11:33

Úgy tudjuk, sok magyar színész és statiszta jelentkezett szereplőnek Carl Rinsch 47 Ronin című szamurájfilmjébe, ami Keanu Reeves főszereplésével a rákospalotai Raleigh stúdióban - és mint rögtön kiderül, más Budapest-közeli helyszíneken - forog. Főleg azoknak volt esélye bekerülni a filmbe, akik japános vonásokkal rendelkeznek, így lett statiszta a félig magyar, félig japán Merras nicknevű blogger, a Universe Today blog tulajdonosa is.

Forrás: Universal Pictures
A 47 Ronin főszereplői Carl Rinsch rendezővel (jobb szélen)

Merras a blogján beszámol első forgatási napjáról, ami kedden hajnali 5.50-kor kezdődött a Róna utcai filmstúdióban, ahonnan busszal vitték ki a statisztákat a Raleigh stúdióba, majd onnan egy "Gödöllő melletti susnyás kellős közepére". A statiszták átöltöztek jelmezbe, majd a fodrász kezei közé kerültek. Hátranyalt frizurát alakítottak ki nekik, ami Merras esetében komoly megpróbáltatásnak bizonyult, mert oldalra álló haját csak nagymennyiségű zselével és rengeteg csat segítségével tudták megformázni.

A forgatás 3D-ben zajlott, és egy olyan jelenetet vettek fel, amiben egy csapat hóesésben utazik keresztül Japánon. Merrasnak három másik statisztával együtt egy nehéz ládát kellett cipelnie. A műhóesést úgy állították elő, hogy "valami iszonyatosan büdösen égő műanyag sz*rt égetnek nagy mennyiségben, aminek a pernyéje úgy néz a filmen, mintha hópihe lenne".

A felvételek közt sminkesek és fodrászok dolgoztak a statisztákon: hátracsatolták az elszabadult hajszálakat, leporolták a ruhájukról a rászállt pernyét, viszont összekoszolták őket "zacskósporral, hogy mégiscsak úgy nézzünk ki, mint akik napok óta vándorolnak". Merras nem ír róla, hogy Keanu jelen lett volna ezen a forgatási helyszínen, és az sem derül ki, hogy a felvett jelenet milyen helyet foglal el a filmben.