Vágólapra másolva!
Az első teljes cannes-i napunkon a Filmklub stábja megtekinti a Pusztai Ferenc produceri közreműködésével készült ír filmet, valamint az általunk már többször emlegetett Miss Bala című mexikói alkotást, amelyet Erdély Mátyás fényképezett, továbbá próbálunk időt szakítani a legújabb Jeanne D'Arc-feldolgozásra is. Nézz bele a pénteki cannes-i filmekbe!
Vágólapra másolva!

Csütörtökön délután a nizzai repülőtérre érkezve honfiúi büszkeség járta át a szívünket, amikor kiszúrtuk, hogy a poggyászukra várakozó utasok egyből az Utolér című Dyga Zsombor-film plakátjával találják szembe magukat. Pénteken reggel is a hazafiság hajt majd minket a The Other Side of Sleep vetítésére, mert Rebecca Daly ír rendező thrillerjének az egyik producere Pusztai Ferenc (A nyomozó, Pál Adrienn) volt. A The Other Side of Sleep-ben egy alvajáró fiatal nő segíti a rendőrség nyomozását, miután egy hullát találnak az erdőben, és a nő pasija az elsőszámú gyanúsított.

Forrás: cannes-i filmfesztivál
Antonia Campbell Hughes a The Other Side of Sleep című filmben

- - -

A csütörtökre tervezett három film közül sajnos csak a Restless címűt tudtunk megnézni (kritikánk), ezért pénteken fogjuk pótolni a Sleeping Beauty és a We Need to Talk About Kevin megtekintését. Ez utóbbiból most megmutatunk egy újabb nyugtalanító részletet.

Részlet a We Need to Talk About Kevin című filmből

- - -

Délután elcsípjük a Jeanne D'Arc-történet sokadik feldolgozását, amelynek az a fő vonzereje, hogy az orléans-i szűzet ezúttal az Erőszakik-ban megismert, elragadó Clémence Poésy alakítja.

A Jeanne Captive című film előzetese

- - -

A napot egy újabb magyar vonatkozású filmmel zárjuk: Erdély Mátyás operatőr pazar beállításaiban fogunk gyönyörködni a Miss Balla című mexikói film vetítésén. A három évvel ezelőtt Velencében ajnározott Voy A Explotar rendezőjének új alkotása valós történetből indul ki: a mexikói szépségkirálynő egy drogbáró hatása alá került, majd később azt állította, hogy nem is tudott a pasija illegális üzelmeiről. A következő jelenetben egy ijesztően valósághű rajtaütést láthatunk.

Részlet a Miss Bala című filmből