Cannes: Brad Pitt viccből veri a gyerekeit

2011.05.16. 17:28

Brad Pitt úgy érkezett meg a The Tree of Life (kritikánk a filmről) cannes-i sajtótájékoztatójára, mint egy luxuskategóriás gengszter. Hátrazselézett hajához fehér vászonöltönyt, kilónyi aranyláncot és tigrismintás keretű napszemüveget viselt. Viselkedése azonban most is nélkülözött mindenféle sztárallűrt, a terem előtt tömegelő rajongóknak legendás türelmével osztotta az autogramokat még kifele jövet is.

Forrás: AFP
Brad Pitt Cannes-ban a film sajtótájékoztatója előtt. A képre kattintva galéria nyílik!

Sean Penn, akit a másik főszereplőként harangoztak be (viszont a kész filmben csak néhány percre tűnik fel), el sem jött a film cannes-i sajtótájékoztatójára. Állítólag Haitiban ragadt, de azt is pletykálják, hogy összevesztek Pitt-tel (Penn az esti díszbemutatón már megjelent - a szerk.). Akit azonban még Sean Penn-nél is jobban hiányoltak az újságírók, az a rendező, Terrence Malick volt.

A rendező távollétét munkatársai szégyenlősségével magyarázták. A sajtótájékoztató egyetlen kínos pillanata az volt, amikor egy amerikai újságírónő számonkérő hangnemben feszegette, hogy Malicknek igenis illett volna eljönnie. Brad Pitt egy hasonlattal védte meg rendezőjét: amikor Terry filmet csinál, az olyan, mintha házat építene, de azt már nem lehet elvárni tőle, hogy el is adja azt a kész házat.

Forrás: AFP
Brad Pitt Cannes-ban a The Tree of Life sajtótájékoztatója előtt

Amúgy az újságírók nagyon kíméletesek voltak, például senki sem hánytorgatta fel a vetítés végén felcsattanó füttykoncertet. A legtöbb kérdés az excentrikus rendezővel való közös munkára vonatkozott. Már korábban is tudtuk Malickről, hogy számára a filmkészítés mindenek előtt a spontaneitásról szól. Jessica Chastain színésznő a sajtótájékoztatón újabb anekdotákkal dagasztotta a legendát. Elmesélte, hogy mikor egy jelenet felvétele alatt a közeli fán kopácsolni kezdett egy harkály, a rendező rögtön szólt az operatőrnek, hogy a színészek helyett inkább a madárra irányítsa a kamerát. Brad Pitt elmondta, hogy ez a felszabadult munkamódszer óriási hatással volt rá. Szerinte Malick egy nagyon kedves és joviális fickó, aki egész nap nevet, és "még vécére is szokott menni".

A filmben szigorú családfőt játszó Pittet saját nevelési módszereiről is faggatták. A színész fapofával közölte, hogy rendszeresen veri a gyerekeit, és nála eddig bevált ez a technika. Hozzátette, hogy a gyermekei tisztában vannak azzal, hogy az apjuk mennyire különbözik a filmbéli figurától, és ha majd pár év múlva megnézik az alkotást, mindenki másnál jobban fogják értékelni a színészi képességeit.

Forrás: AFP
Brad Pitt és Jessica Chastain Cannes-ban a The Tree of Life sajtótájékoztatóján

Amikor valaki azt firtatta, hogy a The Tree of Life egyáltalán nem emlékeztet azokra a Mission: Impossible-szerű filmekre, amilyenekben egy Brad Pitt-kaliberű sztár szerepelni szokott, Pitt nevetve úgy reagált, hogy azért nem annyira kifinomult az ízlése, hogy elzárkózna a hollywoodi közönségfilmektől, de amikor tíz évvel ezelőtt elgondolkodott arról, hogy milyen filmek tetszenek neki igazán, rájött, hogy a kockázatosabb alkotásokhoz és a vígjátékokhoz vonzódik. Megemlítette azt is, hogy nagyon viccesnek tartja Zach Galifianakis, Jonah Hill és Danny McBride munkáit.